Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. tradicionalni Gregorjev ples v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini (foto, video)


Turistično društvo Rogaška Slatina je v soboto, 10. 3. 2012, v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška Slatina pripravilo že 3. tradicionalni Gregorjev ples. Na gregorjevo (12. marca) naj bi se po ljudskem izročilu ženili ptički in po starem julijanskem koledarju je ta dan veljal za prvi dan pomladi. Kar nekaj plesalcev je po svečani večerji zaplesalo v prijeten večer.

Prireditev je vodil Boris Kopitar, ansambel Štajerskih 7 pa je poskrbel, da je bilo plesišče polno. Nastopila je tudi otroška folklorna skupina iz Aviana, ki je odplesala nekaj tradicionalnih plesov. Na plesišču se je zavrtel tudi plesni par plesne šole Pingi, Borisu Kopitarju pa se je kasneje pridružila tudi Tanja Žagar. Za cvetni aranžma Kristalne dvorane je poskrbela cvetličarna Cvetlične sanje.

Za goste je bil pripravljen tudi srečelov pokroviteljev večera, katerega izkupiček je bil namenjen mlademu talentu iz II. OŠ Rogaška Slatina, violinistu Janu Čugalju, kar mu bo omogočilo v tujini njegov talent razvijati naprej.

Gregorjevi plesalci so uživali tudi v bogati kulinariki.

Ansambel Štajerskih 7 je poskrbel za plesno vzdušje.

Večer je povezoval Boris Kopitar. 

3. tradicionalni Gregorjev ples.

Plesalci so v dvorani pokazali, da »ko si v dvoje, ti lepo je, kot da čas bi ti obstal« in nam zagotovo priplesali lep začetek pomladi.

V spodnjem videoposnetku si poglejte, kako so se na plesišču zavrteli plesalci, pripravili pa smo tudi fotogarelerijo (klik).

 
Boris Kopitar, Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi.
 
t/f/v: Jasna Colnerič