Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju razglasili naj športnike


  
V petek, 17. februarja, so v šentjurskem kulturnem dom, kjer se je zbralo le nekaj nad 70 duš, potegnili črto pod lansko leto v športnem pogledu. 
 
Naziv športnika leta so znova podelili Denisu Drapiću, članu Taekwon-do kluba Ahac, ki je z dvema zlatima medaljama lani blestel na evropskem prvenstvu v taekwon-doju verzije ITF. Drugo mesto je šlo košarkarju Tadeju Fermetu, ki je poleti igral na evropskem prvenstvu za reprezentanco članov do 20 let in nosil tudi kapetanski trak. Tretji je bil član Strelskega društva Rifnik Šentjur Štefan Gajšek.

V kategoriji športnica leta so priznanje za prvo mesto želeli podeliti atletinji Martini Ratej, ki je lani prestopila k celjskimu Kladivarju, kopjašica pa po priznanje ni prišla. Druga je bila članica Društva jadralnih padalcev Lintvar Mojca Pišek, ki je bila lani članica slovenske reprezentance, ki je na Češkem v natančnostnem pristajanju posegla po zlatu.

Ekipa leta je postal Tekmovalno rekreacijski klub Tajfun šport, ki je tako v državnem kot v pokalnem prvenstvu v motokrosu zasedel drugo mesto v državi.

Podelili so tri priznanja športnim delavcem, vsem sedaj že nekdanjim akterjem. Marjan Gradišnik ga je prejel za 15-letno vodenje Atletskega kluba Šentjur, Jože Palčnik za 9-letno vodenje Košarkarskega kluba Šentjur, Miha Iskra pa za dolgoletno organizacijsko delo v športu.

Priznanje je prejel tudi športnik invalid Henrik Plank.

Med športniki, ki tekmujejo izven matične občine so priznanja prejeli: Andraž Hriberšek, državni prvak v minimotu, Aljaž Hrovatič, kapetan mlade futsal reprezentance in Darko Petelinšek, evropski veteranski prvak v judu.

Omeniti velja še imena perspektivnih športnikov na katere so opozorili na prireditvi. To je šahistka iz Športnega društva Prevorje Nuša Hercog, atlet Matic Polutnik in štafeta 4 x 100 metrov Atletskega kluba Šentjur.

 
 
 
 
 
bR 
 
*Na sliki prejemniki priznanj s šentjurskima županom oz. podžupanom; foto: Občina Šentjur