Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 1. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 17. do 23. 1. 2012  na naši policijski postaji.
1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 3
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 8
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 78
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 2

 

TRČIL V TRAFO POSTAJO
Dne 18. 1. je v jutranjih urah voznik OA iz neznanega vzroka v bližini bencinske črpalke v Šentjurju zapeljal levo in trčil v transfrmatorsko postajo. K sreči se ni telesno poškodoval, je pa povzročil motnje v dobavi električne energije. Zaradi nepravilne strani vožnje mu je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA
Patrulja je popoldne kontrolirala voznico clia in ugotovila, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo, sodnica za prekrške pa bo odločila o nadaljnji usodi vozila in o globi voznice.

ZASEŽENA MARIHUANA
Patrulja je zvečer v gozdu malo v okolici Dramelj opazila vozilo. Ob tem je bil z dvema osebama, ki sta bili v vozilu, opravljen tudi identifikacijski postopek. Ob postopku je bila moškemu zasežena tudi manjša količina prepovedane droge. Zoper njega bo prekrškovni organ uvedel hitri postopek in mu izrekel globo.

ZASEG MOPEDA
Dne 20. 1. so policisti kontrolirali mladoletnika, ki je vozil neregistriran moped, ni imel vozniškega dovoljenja in je bil pod vplivom alkohola. Moped mu je bil zasežen, postopek pa predan v reševanje na sodišče.

KRŠITEV UKREPA PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Dne 21. 1. so bili policisti obveščeni o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja, in sicer je kršitelj oškodovanki pošiljal SMS sporočila. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

ZASEG MARIHUANE
Policisti so v Šentjurju kontrolirali mlajšega moškega, ob tem pa so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Prekrškovni organ PP Šentjur mu bo izrekel globo.

ZASEŽENA UKRADENA NAFTA
Policisti so pri kontroli prometa ustavili vozilo, v katerem sta bila dva moška. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da v prtljažniku v plastičnih posodah vozita kar 300 litrov nafte, za katero se je izkazalo, da izhaja iz kaznivega dejanja. Podrobnejša obvestila policisti še zbirajo, zoper storilce pa bo podana kazenska ovadba.

PRIDRŽAN PIJAN VOZNIK
Pozno zvečer je patrulja na Ponikvi ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Voznik je napihal 0,61 mg/l. Z rezultatom si je prislužil prenočišče na policiji, čaka pa ga še kazen pri sodniku za prekrške: 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

POSTOPEK S TUJCEMA NA AVTOCESTI
Delavci SENDM so na počivališču Zima kontrolirali državljanko Romunije, ki ni imela ustreznih dokumentov za vstop v RS. Izrečena ji je bila globa ter napotena domov.

Prav tako so delavci SENDM nekoliko kasneje na počivališču Zima kontrolirali drž. Ukrajine, ki je slabi dve leti bival brez veljavnih dokumentov na območju EU. Izrečena mu je bila globa. Napoten je bil v domovino.

TATVINA AGREGATA
Dne 23. 1. je bila policija obveščena, da je neznanec v minuli noči iz ograjenega prostora podjetja v Šentjurju odtujil agregat s stroja za drobljenje kovin večje vrednosti. PP Šentjur v sodelovanju s kriminalisti preiskuje tatvino in bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP