Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedmi dobrodelni Mikalvžev bazar v Rogaški Slatini namenjen otrokom iz socialno šibkih družin


2.300 evrov so v soboto, 3. decembra, zbrali na sedmem dobrodelnem Miklavževem bazarju, ki se je odvijal na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini.
Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku Miklavževa druščina, ga je organizirala že sedmo leto zapored. Celoten izkupiček je bil namenjen otrokom iz socialno šibkih družin v občini Rogaška Slatina. 
Na stojnicah so se ponujale domače dobrote, topla pijača, golaž in za poobedek slastne palačinke, rokodelski izdelki in umetniške slike. Miklavž se je ves čas sprehajal med otroci in jim delil bonbone, pa tudi šibe, kot v poduk, da bodo naslednje leto bolj pridni. Namignil je, da so šibe namenjene tudi odraslim, ker tudi oni včasih kaj zagrešijo. 
Miklavževa druščina je nad izkupičkom izredno zadovoljna. Sporočili so, da jim ni nihče odrekel pomoči. Vsak je bil z odprtim srcem pripravljen pomagati. Tako so s pecivom in ostalimi dobrotami na pomoč priskočili slatinski hotelirji, gostinci in podjetniki. 
Kulturni program so z nastopi popestrili: brata Šket, Otroški pevski zbor Biser, Mladinski pevski zbor Žarek, Folklorna skupina Minerali, Tamburaši iz Rogatca in Ana Ferme. Društvo ljubiteljev likovne ustvarjalnosti je darovalo umetniške slike.
Brata Šket, Tamburaši iz Rogatca, Ana Freme in Jure Rothmeier ustanovitelj Miklavževe druščine, otroški pevski zbor Biser in Mladinski pevski zbor Žarek.
Folklorno društvo Minerali.
Vabljeni k ogledu foto utrinkov (klik!) Miklavževega bazarja. 
t/f Polona Bercko