Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 21. 12. 2011


Nasilje v družini

16.12.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o nasilju v družini, ki naj bi ga izvajal sin nad svojo mamo. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in pri tem ugotovili, da  38-letni sin že dlje časa z raznimi grožnjami grozi materi in nad njo izvaja psihično nasilje. Policisti so sinu izrekli prepoved približevanja. Izrečeno prepoved so posredovali preiskovalnemu sodniku, ki je odločitev policistov potrdil in prepoved podaljšal. Zoper 38-letnika bodo policisti spisali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Zasegli osebna avtomobila

15.12.2011 so policisti PP Rogaška Slatina v Rogatcu kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje vozila v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli osebni avtomobil in bodo na sodišče podali obdolžilni predlog.

14.12.2011, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus, alkoholiziranosti, vendar ga je voznik odklonil. Med postopkom so policisti ugotovili, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli osebni avtomobil, zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti in vožnje brez vozniškega dovoljenja bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Pridržani vozniki zaradi vožnje pod vplivom alkohola

16.12.2011, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti in pri tem ugotovili, da ima 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Istega dne, v popoldanskem času, so policisti ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola, saj je alkotest po opravljenem preizkusu pokazal 1,02 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odredili pridržanje, prav tako bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I