Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odlični nastopi šentjurskega Red Tiger Teama v brazilskem jiu-jitsuju (foto)


brazilski jiu jitsuMinuli konec tedna so v Litiji izvedli prvi mednarodni turnir v brazilskem jiu-jitsuju v Sloveniji. Med okrog 110 borci iz 10 držav so bili tudi člani Red Tiger Tema iz Šentjurja, ki so dosegli nekaj odmevnih rezultatov.

Brazilski jiu jitsu izhaja iz Kodokan juda. Obe borilni veščini se sicer začneta stoje, glavna razlika je pa ta, da lahko pri judu z metom (ipon) že zmagaš borbo, medtem, ko se v BJJ ta komaj prične. Je borba, ki se odvija na tleh z namenom, da nasprotnika poskušaš premagati s raznoraznimi zvini, davljenji. Razvil se je v želji, da manjši nasprotnik premaga večjega in težjega nasprotnika. BJJ je priznan kot borilna veščina, s katero premagaš nasprotnika v katerikoli borilni veščini, je pa tudi osnova za borce v mešanih borilnih veščinah.

Kar trije šentjurski borci so se na prvem slovenskem mednarodnem turnirju v Litiji veselili zmage. Igor Zupanc je vso konkurenco premagal v kategoriji do 76 kilogramov, Rok Kokotec pa je vse tekmece ugnal v kategoriji nad 100 kilogramov. 1. mesta v kategoriji do 88 kilogramov se je veselil Črtomir Drofenik, ki je zmago prepustil klubskega kolega Franci Artnak (pred borbo sta izvedla žreb). Artnak je nastopil tudi v absolutni kategoriji, kjer se je prebil vse do finala. Zadnjo borbo mu je preprečila poškodba rame. 2. mesto je v kategoriji do 76 kilogramov osvojil Mario Bilušić, s 3. mestom pa se lahko pohvalijo Luka Podlesnik (nad 100 kg), Žiga Lojen (do 70 kg) in mladinec Denis Djokić. Dobre borbe sta prikazala tudi Jože Močnik in Ana Tolar

bjj

Igor Zupanc (v sredini) je osvojil 1. mesto v kategoriji do 76 kg, 2. je bil Mario Bilušić (levo)

bjj

Rok Kokotec je osvojil 1. mesto v kategoriji nad 100 kg, Luka Podlesnik (v črnem kimonu) je bil tretji

bjj

Franci Artnak se je takole veselil eneod zmag

bjj

Ekipa Gracie Barra, ki združuje borce iz Slovenije, Italije in Makedonije 

t: mK
f: Red Tiger Team