Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 11. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 25. 10. do 8. 11. 2011 na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 24
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 15
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 5
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 28
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 88
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

VLOM V HIŠO
V zgodnjih jutranjih urah dne 25. 10. je NN storilec vlomil v hišo v Šentjurju iz katere je oškodovanka odšla na delo in je bila hiša prazna. Da se pri hiši nekaj dogaja je opazil skrben sosed in o tem obvestil policijo, vendar žal šele po odhodu sumljive osebe, ki se je s kraja odpeljala z avtomobilom. Policisti smo ugotovili, da je NN dejansko vlomil v hišo in iz nje odnesel za 600 evrov predmetov (televizija LCD in zlatnina). Na podlagi najdenih sledi in očividca smatramo, da bomo storilca kmalu ujeli.

VLOM IN TATVINA NAFTE
Policisti smo bili 25. 10. obveščeni, da je preko noči NN storilec (najverjetneje več storilcev) vlomilo v kontejner v kamnolomu. Lastnik je imel v kontejnerju sode, v katerih je bilo dizelsko gorivo. NN storilci so en sod odnesli s seboj, iz enega pa so prečrpali gorivo. Z dejanjem je lastnik oškodovan za 600 evrov.

POSKUS VLOMA
Policisti smo bili 25. 10. obveščeni, da je preko noči NN storilec poskušal vlomiti v lokal v okolici Šentjurja, vendar mu okna z orodjem ni uspelo odpreti, ali pa je bil s kraja pregnan, tako da je ostalo zgolj pri poskusu, ki pa je ravno tako kazniv. Zbrani so bili sledovi in drugi materialni dokazi. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

VLOM V TRGOVINO
Dne 27. 10. je bilo v nočnih urah vlomljeno v samopostrežno trgovino v Šentjurju. Storilec je vlomil v dve blagajni od koder je odtujil menjalni denar, odtujil pa je tudi večjo količino cigaret, alkoholnih pijač in prehrambenih artiklov. Z dejanjem je lastniku trgovine povzročil materialno škodo v višini 3000 €.

TATVINA ŽLEBOV
V noči na 27. 10. je neznanec iz poslovne zgradbe v Stopčah odtujil 15 m bakrenih žlebov, s čemer je lastnika oškodoval za okoli 150 €.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
V dopoldanskem času je prišel neznani storilec do stanovanjske hiše na Primožu in poskušal na silo vstopiti. Dejanje je ostalo pri poskusu, saj vlomilcu ni uspelo vstopiti, ker je bil najverjetneje pregnan.

PROMETNE NESREČE
V petek, 28. 10., sta se na območju PP Šentjur pripetili dve prometni nesreči. Prva je bila dopoldan v Šentjurju. Nastala je samo materialna škoda, vzrok pa je bila premajhna varnostna razdalja. Druga nesreča se je pripetila zvečer v Stopčah, v kateri so bila udeležena kar tri vozila, na srečo pa je v njej nastala samo materialna škoda. Povzročitelji so prejeli plačilne naloge.

UDRLA SE MU JE STREHA
Dne 28. 10. je bila policija obveščena, da se je pripetila delovna nesreča. Ugotovljeno je bilo, da se je moškemu pri popravilu strehe hleva v okolici Planine pri Sevnici ta vdrla in je padel skozi streho na tla, ob tem pa se je na srečo le lažje telesno poškodoval. Preverjamo še, če je upošteval vse varnostne predpise, kakor tudi če je odg. oseba podjetja upoštevala vse varnostne predpise. Če jih ni, bo zoper odgovorno osebo pravne osebe podana kazenska ovadba.

PRETEP NA HODNIKU ZGRADBE CSD ŠENTJUR
Opoldne so se na hodniku zgradbe CSD srečali trije moški. Dva sta bila v odhodu, eden pa v prihodu. Očitno so imeli stare zamere, saj se je med njimi vnel pretep. Vsi trije bodo prejeli plačilne naloge oziroma kazensko ovadbo, če bo kdo izmed njih iskal zdravniško pomoč in zahteval kazenski pregon.

PROMETNA NESREČA
Dne 29. 10. je prišlo do manjše prometne nesreče med dvema voznicama osebnih avtomobilov. Nesreča se je zgodila na Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju, in sicer zaradi premajhne varnostne razdalje.

OGOLJUFALI SO GA ZA 800 €
Občan je prijavil, da se je z moškim, ki se je predstavil kot delavec podjetja GET Ingeniring dogovoril za prodajo dveh starih avtov in železa za 800 €. Prišli so trije in predmete odpeljali, ko pa se je v podjetju pozanimal, pa so mu povedali, da niso bili iz njihovega podjetja. Policija že zbira obvestila za goljufi, vse bralce pa opozarja, da so pozorni na omenjene storilce. Če bodo ponovno na našem območju, naj to sporočijo na 113 ali na PP Šentjur.

POŽAR V DNEVI SOBI
V večernih urah 29. 10. je bila policija obveščena, da se je pregrel in vnel internetni modem v dnevni sobi stanovanjske hiše v okolici Šentjurja. Požar se je nato razširil na sosednje predmete, k sreči pa sta ravno v tem času domov prišla lastnika, ki sta požar uspela pogasiti. Nastalo je kar nekaj materialne škode.

TATVINA DENARJA IZ STANOVANJA
Zvečer je na policijsko postajo prišla občanka in naznanila tatvino denarja 500 € iz spalnice. Vlomljeno ni bilo, niti ni imela nikogar na obisku. Policija preiskuje okoliščine tatvine, saj je tatvino očitno storil nekdo, ki je imel dostop oziroma si je brez vednosti oškodovanke pridobil ključ.

PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti PP Šentjur smo bili v zgodnjih jutranjih urah 30. 10. obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kraju Proseniško. Patrulja je takoj odšla na kraj prometne nesreče zavarovala, da ne bi prišlo do še kakšnega trčenja in pričela z ogledom. Ker je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo III. kategorije (hude telesne poškodbe oškodovanca), je OKC PU Celje na kraj napotil policiste Postaje prometne policije Celje, ki so prevzeli ogled kraja nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozila voznica. V trčenju je bila voznica huje telesno poškodovana in se zdravi v Bolnišnici Celje, kamor so jo s kraja odpeljali z reševalnim vozilom. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, vozil pod vplivom alkohola. Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo policisti PPP Celje zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PRIDRŽALI VOZNIKA
Dne 31. 10. je v dopoldanskem času patrulja PP Šentjur pri rednem nadzoru cestnega prometa ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal nad 0,52 ml/g alkohola v litru izdihanega zraka. V skladu z novo zakonodajo je bil voznik pridržan do iztreznitve, čaka pa ga srečanje s sodnikom za prekrške, ki bo odločil o nadaljnji usodi njegovega vozniškega dovoljenja.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
V večernem času so bili policisti PP Šentjur obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih v okolici Dramelj. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da je kršil javni red in mir zunajzakonski partner, ki je izbral neprimeren način prepričevanja v svoj prav. Policisti so mu izročili plačilni nalog, da ga vsaj malo streznijo

ZALETEL SE JE V DREVO
Dne 2. 11. je zdravnik iz ZD Šentjur obvestil policijo, da je pri njih poškodovanec, ki se je zaletel z vozilom. Opravljen je bil ogled in ugotovljeno je bilo, da se je voznik osebnega avtomobila peljal s »Šentjurskega hriba«, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo z ceste, kjer se je obrnil na bok, nakar ga je zaustavilo drevo. Utrpel je lažje poškodbe.

MED PRAZNIKI UKRADEL ŽLEB S STREHE
Nepridiprav, ki očitno ni žaloval za bližnjimi, se je rajši lotil hudodelstva in s strehe v Trubarjevi ulici odtujil bakren žleb. Lastnika je oškodoval za približno 250 evrov.

TATVINA NAFTE IZ REZERVOARJA TA
NN storilec je v času od 28. 10. do 3. 11. lastnika tovornega vozila oškodoval za 320 evrov, saj mu je iz rezervoarja TA odtujil 250 litrov dizelskega goriva. Policisti zbiramo obvestila, na tožilstvo pa bomo podali kazensko ovadbo.

UKRADENO PRENOSNO STRANIŠČE
Neznani storilci so v času od 1. do 2. 11. iz neposredne bližine pokopališča Šentjur odtujili prenosno stranišče podjetja Vigrad. Storilci očitno na veliko uporabljajo stranišče in so ga nujno potrebovali. Podjetje so z dejanjem oškodovali za približno 1.500,00 evrov. Policisti iščemo stranišče in storilce. Na tožilstvo bomo zoper storilce podali kazensko ovadbo.
…..
Policisti smo ta dan opravili ogled 3 prometnih nesreč, v eni je bil udeleženec lažje telesno poškodovan (PN že dan prej, vendar niso želeli ogleda).

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili v večernem času 4. 11. v kraju Dobje obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Sedaj že znani voznik je s svojim vozilom trčil v vozilo, ki je bilo parkirano ob cestišču in nato odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so njegovo vozilo in voznika kmalu izsledili in mu izdali posebni plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA
V času javne prireditve, koncerta znane skupine v KD Šentjur, je NN storilec namerno poškodoval luč na vozilu, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru pred OŠ F. Malgaja. Tudi za tega objestneža bo enkrat prišla kazen.

POŠKODOVANJE ELEKTRIČNEGA DROGA
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da je na gradbišču ceste pri Veterinarski kliniki Šentjur prišlo do poškodovanja električnega droga v katerega je trčil delovni stroj-finišer, ki je na cesti polagal asfalt. Ker se je to zgodilo v času prometne konice, lahko verjamete, da je bilo kar nekaj vroče krvi in jeze, zakaj promet ni stekel, kar pa sta seveda najbolj občutila policista, ki sta bila na kraju. Pri tem je treba poudariti, da je bilo treba najprej kraj zavarovati zaradi »električnih vodnikovi«, tja pa so prispeli še policisti prometne policije Celje in električarji. Promet je bil nekaj časa oviran, vendar je bila poškodba oziroma napaka v nadaljevanju odpravljena. Zoper voznika sledi ustrezen ukrep, saj je bila motena oskrba z električno energijo.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer 
POMOČNIK KOMANDIRJA PP