Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Rogaška in Šentjur z zmagama v vrhu lestvice; Kozje izstopilo iz LBM


 

Nocoj sta bila uspešna oba prvoligaša z območja, saj so Šentjurčani v tesni tekmi pred polno dvorano v končnici strli odpor Slovana, Slatinčani pa so slavili na vročem polzelskem terenu in upajo na čimboljši sredin odpor proti Zlatorogu. Slatinčanke si bodo gostovanje v Ljubljani zapomnile tudi po tem, da so jim med tekmo vlomili v kombi. Podčetrtčani so znova doživeli poraz z večjo razliko. V mednarodni ligi brez meja imajo praznični premor, za ekipo Kozjega pa je sezone že konec. 

  

1. SKL – Liga Telemach

Poročanje KZS 

Lestvica (Šentjur je 2, Rogaška 3. od 10 ekip)

 
 
 
Fotografije Roberta Gajška 


Izjavi trenerjev (KZS):

Damjan Novaković, trener Šentjurja: “Za nami je zelo težka tekma, katere rezultat, oziroma končna razlika, ne povzemata dogodkov na igrišču. V obrambi smo namreč zelo slabo začeli in košarkarjem Geoplina Slovana dopustili, da se razigrajo, potem pa smo se 35 minut mučili, da zlomimo njihov odpor, kar nam je na koncu le uspelo. To je za nas velika zmaga, saj sem prepričan, da bo Geoplin Slovan tekmo za tekmo boljši in bo imel uspešno sezono.”

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana: “Več kot tri četrtine smo narekovali ritem igre, kontrolirali rezultat in igrali izjemno dobro, tako, kot je treba, potem pa tekmo izgubili v eni minuti. Pri vodstvu z 72:70 smo naredili nekaj nepotrebnih napak, ki jih prej nismo delali in to je bilo dovolj, da sta dve točki ostali v Šentjurju. Fantom sicer nimam česa zameriti, a bodo morali biti vseeno, navkljub svoji mladosti, v prihodnje zbrani vseh 40 minut.”

 

 

 

 
 
 
Poročanje KK Rogaška Crystal


Izjavi trenerjev (KZS):

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele: “Za nami je težak teden, saj smo imeli težave s poškodbami predvsem na branilskih položajih, tekmo pa smo začeli v krču, a vseeno to ni opravičilo za slabo igro v prvem polčasu. V drugem delu smo zaigrali bolje, vendar to ni bilo dovolj za popolni preobrat. Gostom čestitam za zasluženo zmago.”

Matej Bakšič, trener Rogaške Crystala: “Igrali smo tako, kot smo se dogovorili, čvrsto v obrambi, s čimer smo preprečili lahke koše Hopsov in si ustvarili dobro razliko, ki smo jo uspešno držali do konca tekme. Igralcem čestitam za to zmago, prav vsi so se izjemno borili, nekateri pa so igrali celo nekoliko bolani in z vročino. Zdaj lahko sproščeno pričakujemo obračun z Zlatorogom.”

 

1. ŽSKL

 
ŽKK Ilirija : ŽKK Rogaška 85:62

Izjavi trenerjev (KZS):

Mladen Rajić, trener Ilirije: “Čestitke mojim dekletom za današnjo zmago. čestitke tudi Rogaški za dobro in korektno igro.”

Dejan Rodić, trener Rogaške: “Morda smo tekmo začeli preveč ležerno in mislili, da bomo po dobrih predhodnih treh tekmah z manj truda prišli do boljšega rezultata. V prvem polčasu nam met ni stekel, v nadaljevanju pa je sledilo več dobrih kot slabih minut. V zadnji četrtini so priložnost dobila tudi dekleta, ki sicer igrajo manj, zato je razlika znova narasla.”

 
 
Lestvica (Rogaška je 6. med 10 ekipami)
 

2. SKL
 

 
Lestvica (Terme so 9. med 14 ekipami)
 

4. SKL

 
ŠRK Koši Šentjur prosti 
 
 

Liga brez meja

Tekmovanje se nadaljuje 4., 5. in 6. novembra. Po dveh letih bolj ali manj zglednega sožitja, je v mednarodnem rekreativnem tekmovanju prišlo do prvih nesoglasij, ki je povzročilo, da bo ligo nadaljevalo 11 od prvotnega ducata moštev.

 
Povezava k poročilu 5. kroga – v komentarjih lahko razberete razloge za živahno zakulisno dogajanje
 

 
bR
 
 
*Na fotografiji utrinek s tekme v Hruševcu, ko je z zabijanjem akcijo končal domači kapetan Milan Sebič; foto Robert Gajšek