Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evropsko klubsko šahovsko prvenstvo 2011 Rogaško Slatino poneslo v svet (foto)


1. oktobra je v dvorani kulturnega centra Rogaška Slatina potekala zaključna slovesnost Evropskega klubskega šahovskega prvenstva 2011.
 
Šahovski velemojstri in velemojstrice so se pomerili v sedmih krogih. Slavili so Rusi,  tako v moški kot ženski konkurenci. Pri šahistih  je prehodni pokal osvojila ekipa šahovske zveze Saint-Petersburg, med šahistkami pa ruska klub AVS.
 
Slovenijo so zastopali trije moški in en ženski klub, najbolje se je odrezal klub ŽŠK Maribor (moški), ki je pristal na 12. mestu.
 
Evropsko klubsko šahovsko prvenstvo je v Rogaški Slatini potekalo od 24. septembra do 1. oktobra. Pravica do organizacije je bila dodeljena podjetju za šah – Šahohlačnik iz Maribora, ki deluje pod okriljem Šahovske zveze Slovenje.
 
Georg Mohr direktor podjetja in igralec šaha na prvenstvu je za Kozjansko.info o poteku in organizaciji prvenstva strnil naslednje misli: “Pokali so bili narejeni v Steklarni Rogaška. Poklonila  nam jih je občina za kar sem županu mag. Branku Kidriču izredno hvaležen.”
 
Tekmovanje je uspelo, bilo je zelo odmevno v svetu in je Rogaško Slatino predstavilo v lepi luči. Nastopilo je 74 klubov iz 62 držav, kar pomeni 600 šahistov, iz več kot 50 držav. Z njim povezano spletno stran ecc2011. sahohlacnik.com je obiskalo nekaj milijonov obiskovalcev. Presenetljivo dosti pa jih je bilo na samih igralnih prizoriščih – Kristalni in Glasbeni dvorani ter v kongresnem centru hotela Sava.
 
Gostje zapuščajo Rogaško Slatino zadovoljni, navdušeni nad lepotami kraja in storitvami. Kar se samega tekmovanja tiče so vrh razpredelnice osvojili favoriti. Zmaga ruskih ekip ni nikakršno presenečenje, saj v šahu Rusi veljajo za velesilo.
 
Slovenci smo se predstavili s štirimi ekipami. Še posebej velja pohvaliti mariborske fante, ki so si ob koncu razdelili 8 – 12. mesto in so šele po dodatnih kriterijih izpadli iz prve deseterice. To je zagotovo eden od vrhuncev slovenskega vrhunskega športa letos.” 
Adrian Mihalj, Dirk De Ridder, Georg Mohr in Rozvita Pfeiffer, povezovalka zaključne slovesnosti 
 
Pred razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov ter medalj je prisotne pozdravil Adrian Mihalj, ki je v imenu organizatorjev izrazil zadovoljstvo ob srečanju šahistov različnih držav, ki so v Rogaški Slatini uživali v čudovitem vremenu, dobri hrani in odlični hotelski postrežbi. Medalje in pokale je podelil glavni sodnik prvenstva Dirk De Ridder. 
 
Slovenski klubi med temo: ŽŠK Maribor (ženske),ŠD Tehcenter Ptuj, ŽŠK Maribor (moški), ŠD Radenska Pomgrad
Končni vrstni red po 7. krogih:
Moški klubi:
1. Sant-Petersburg Chees Federation (Rus) 13 (31,5)
2. SOCAR (Aze) 12 (31,5)
3. G-Team Novy Bor (Češ) 11 (31,5)
….
12. ŽŠK Maribor (Slo) 10 (26)
24. Tehcenter Ptuj (Slo) 8 (20)
32. Radenska Pomgrad (Slo) 7 (19)
 
 
Ženski klubi:
1. AVS (Rus) 12 (18,5)
2. AEM, Luxten Timisoara (Rom) 10 (17,5)
3.Mika (Rus) 10 (17,5)
….
10. ZŠK Maribor 4 (8)
Zmagovalni klubi, (moški, ženski 1-3. mesto), šahisti in šahistke na zaključni slovesnosti, pogostitev po razglasitvi rezultatov.
 
 
Podeljene so bile tudi denarne nagrade in medalje najboljšim v šahovnicah
Moški
1. šahovnica: 1.Radjabov Teimour SOCAR (Rus); 2.Tomashevsky Evgeny Ekonomist SGSEU Sarato (Rus); 3. Jakovenko Dmitry Ugra
2. šahovnica
1.Vitiugov Nikita  Sant-Petersburg Chees Federation (Rus), 2.Eljanov Pavel Ekonomist SGSEU Sarato (Rus), 3.Nepomniachtchi Ian Ekonomist SGSEU Sarato
3. šahovnica
1.Bartel Mateusz G-Team Novy Bor (Češ), 2.Bacrot Etienne OSG Baden Baden; 3.Movsesian Sergei Sant-Petersburg Chees Federation
4. šahovnica
1.Riazantsev Alexander SHSM-64 (Rus); 2.Areschenko Alexander Tomsk 400 (Rus); 3.Naiditsch Arkadij  SG Baden Baden;
5. šahovnica
1.Zvjaginsev Vadim Sant-Petersburg Chees Federation (Rus); 2.Nielsen Peter Heine OSG Baden Baden;3.Bologan Viktor Tomsk 400
6.šahovnica
1.Khismatullin Denis Tomsk 400 (Rus); 2.Grigoryan Avetik Mika(Ru) 3.Safarli Eltaj SOCAR (Aze)
 
Ženske
1.šahovnica
1.Stefanova Antoaneta AVS (Rus) 2.Zhukova Natalia Giprorechtrans; 3.Hou Yiafn Cercle d’Echecs de Monte-Carlo
2.šahovnica
1.Muzychuk Anna Cercle d’Echecs de Monte-Carlo; 2.Dembo Yelena BAS; 3.Lahno Kateryna AVS (Rus)
3.šahovnica
1.Javakhishvili Lela  AEM, Luxten Timisoara (Rom); 2.Zaiatz Elena Giprorechtrans; 3.Carmling Pia Cercle d’Echecs de Monte-Carlo
4.šahovnica 
1.Kashlinskaya Alina SHSM-RGSU; 2.Pogonina Natalija AVS Rus); 3.Mkrtchian Lilit Mika (Rus)
t/f Polona Bercko
 
Vir:ecc2011.sahohlacnik.com 
Poglejte si še najboljše v šahovnicah.