Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina gostila prireditev Entente Florale Europe, turistična ponudba območja predstavljena v oddaji Na lepše


zdraviliski parkMinuli konec tedna je Rogaška Slatina gostila prireditev in podelitev priznanj Entente Florale Europe 2011. Gre za mednarodno tekmovanje v urejenosti okolja. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 18 mest in vasi iz 10 evropskih držav, podeljenih je bilo 7 zlatih priznanj.

Leta 2008 je na tem prestižnem tekmovanju Občina Rogaška Slatina prejela srebrno medaljo Entente Florale 2008 in posebno priznanje za skrb za ljudi s posebnimi potrebami. Mednarodno združenje Association Europeenne pour le Fleurissement et le Paysage, ki združuje 12 evropskih držav (Avstrija, Belgija, Hrvaška, Češka, Francija, Nemčija, Madžarska, Irska, Italija, Nizozemska in Velika Britanija), je Rogaški Slatini podelilo kandidaturo na predlog društva za urejanje krajev Entente Florale Slovenija ter na osnovi uspešne kandidature in zmožnosti, ki jih ponuja turistična in ostala infrastruktura kraja.

Na letošnji prireditvi, katere častni pokrovitelj je bil predsednik države dr. Danilo Türk, sta zlato priznanje Entente Florale Europe prejeli vasi Rennweg am Katschberg iz Avstrije in Coolagown iz Irske ter mesta Veurne iz Belgije, Bad Langensalza iz Nemčije, Balatofüred iz Madžarske, Grado iz Italije in Deventer iz Nizozemske. Katera evropska mesta in vasi so prejela še preostale nagrade, lahko preverite na spletni strani Zavoda za turizem Rogaška Slatina.

O Rogaški Slatini in Rogatcu v oddaji Na lepše
Prireditev so obiskali tudi ustvarjalci oddaje Na lepše iz TV Slovenija. V oddaji, ki je bila na sporedu včeraj zvečer, so predstavili tudi turistično ponudbo Rogaške Slatine in Rogatca. Televizijski sprehod čez zdraviliški park, slatinske hotele, Juneževo domačijo, Muzej na prostem v Rogatcu, Donačko goro in ostale lepote obeh občin si lahko ogledate v arhivu oddaj na MMC RTV Slovenija.

* Na fotografiji je pogled na pred kratkim obnovljeni zdraviliški park v Rogaški Slatini (foto: P.B.)