Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi učni čebelnjak na območju ima Ponikva (video)


Ob OŠ Blaža Kocena Ponikva so drugo septembrsko soboto s prigodno svečanostjo s kulturnim programom, z nagovori in s katoliškim blagoslovom odprli učni čebelnjak, ki bo pripomogel, da bodo učenci lahko poglobljeno spoznavali življenje čebel.

V sodelovanju s čebelarskim krožkom, katerega mentor je Andrej Jernej, in s Čebelarskim društvom Ponikva, ki mu predseduje Jože Palčnik starejši, so bili uspešni na razpisu Čebelarske zveze Slovenije, ki je ustanovila sklad za ohranitev kranjske čebele. Donatorji so skupno prispevali 3.500 €, čebelnjak, ki so ga porisali učenci, pa stoji ob ograji vrtčevskega igrišča, kar je menda zmotilo nekaj staršev.

Na odprtju je bila prisotna tudi vodja javne svetovalne službe v čebelarstvu Lidija Senič. Na štajerskem območju so doslej učne čebelnjake s čebeljimi panji in čebeljimi družinami postavili na Dobrni, Račah in Šentrupertu nad Laškim. Samo v šentjurski občini se v bližnji prihodnosti obetata še dva učna čebelnjaka, in sicer pri Osnovni šoli Slivnica pri Celju in Šolskem centru Šentjur. Za naštete pridobitve je v veliki meri zaslužen čebelarski mojster Jernej.

 

Poročanje Občine Šentjur

 

Videoinserti z odprtja 

 

 

 

 

 

 

 

t/f/v: bR