Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 20. 9. 2011


ZASEGI MOTORNIH VOZIL    

16.09.2011, v popoldanskem času, so policisti PP Šmarje pri Jelšah imeli v postopku voznika, kateri je v naselju prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, hkrati pa je vozil tudi pod vplivom alkohola. Po končanem postopku so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, vendar voznik prepovedi ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval. Policisti so ga ponovno ustavili in kontrolirali. Zaradi neupoštevanja odredbe o prepovedi vožnje mu je bilo odvzeto motorno vozilo, o usodi katerega bo odločalo sodišče. Vozniku grozi tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

18.09.2011 pa so policisti PP Šmarje kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker Zakon o pravilih v cestnem prometu veleva, da se takemu vozniku vozilo odvzame, mu je bilo le to proti potrdilu odvzeto in z obdolžilnim predlogom predano na sodišče.

PROMETNA NEZGODA S TELESNO POŠKODBO

Do prometne nezgode je prišlo 17.09.2011, v popoldanskem času, in sicer izven naselja Kozje. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesreče zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika motornega kolesa, ki je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, padel po vozišču in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila. Ko je voznik avtomobila opazil drsečega motorista, se je pričel z vozilom umikati in je zapeljal izven vozišča. S tem je preprečil, da bi motorist trčil v njegovo vozilo. Motorist se lahko zahvali vozniku avtomobila za njegovo reakcijo, saj bi bile v nasprotnem primeru posledice prometne nesreče lahko veliko hujše. Motorist je v nesreči utrpel le lahke telesne poškodbe, zaradi povzročitve prometne nesreče pa mu bo izdan plačilni nalog.

 

 

 

  Iztok PINTER

   KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

       višji policijski inšpektor II