Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 13. 9. 2011


ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so 07.09.2011 pri pokrivanju državne meje neposredno zaznali ilegalni prestop državne meje in sicer državljana Srbije. Za prekršek mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o tujcih, nato pa je bil odpeljan na mejni prehod, kjer so ga slovenski policisti izročili tujim varnostnim organom.

PRIDRŽANI VOZNIKI     

V preteklem tednu so imeli policisti PP Šmarje pri Jelšah v postopku enega voznika, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola in je imel v organizmu stopnjo alkohola, za katero Zakon o pravilih cestnega prometa določa obvezno pridržanje do 12 ur. Kršitelj je bil do streznitve pridržan v prostorih za pridržanje na PP Šmarje pri Jelšah, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na sodišče, kjer se bo zagovarjal za svoja dejanja.

PROMETNA NEZGODA

Do prometne nezgode je prišlo 08.09.2011 in sicer v kraju Kozje. Udeležena sta bila voznik osebnega vozila in kolesar. Prometna nesreča se je zgodila zaradi nepravilne vzvratne vožnje voznika osebnega avtomobila in nepravilnega razvrščanja kolesarja v samem križišču. Obema je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA

Policisti PP Šmarje so 10.09.2011 ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri katerem so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo proti potrdilu o zasegu predmetov zaseženo, zoper voznika pa je bil podan obdolžilni predlog.

 

 Iztok PINTER

   KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

    Višji policijski inšpektor II