Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 7. 9. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 30. 8. do 5. 9.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 12

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE -1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 19

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 31

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

 

 

TATVINA GORIVA
Neznani nepridiprav je v noči na torek 30. 8. obiskal kamnolom v okolici Loke pri Žusmu in tam iz dveh delovnih strojev odtujil okoli 490 litrov dizelskega goriva. Glede na ugotovitve policistov tatič verjetno ne bo uspel porabiti vsega goriva preden ga bo prijela roka pravice.

GLOBOK KOZAREC
Patrulja je pozno popoldan 31. 8. kontrolirala voznika osebnega avta. Alkotest je pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil pospremljen v prostore za pridržanje, kazen pa mu bo izreklo sodišče. Najverjetneje bo moral v bodoče za prevoz uporabljati javna prevozna sredstva.

NASILEN MOŽ
Istega dne zvečer je občanka iz Dramelj zaprosila za pomoč, saj je mož doma razgrajal Patrulja je ugotovila, da je vrli mož partnerko prejšnji dan udaril in jo vlekel za roko, zvečer pa močno kričal še na majhni hčerki. Eno izmed njih je potisnil tako močno, da se udarila v omaro. Policisti so nasilneža začasno odstranili iz družine in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otrokoma. V tej družini so intervenirali že pred enim mesecem in tudi takrat izrekli prepoved približevanja. Po prvi izrečeni prepovedi približevanja sta se partnerja po nekaj dnevih ponovno zaljubila in nadaljevala s skupnim življenjem. Ker so stare zamere in nasilje še vedno ostali, je prišlo do novega izbruha jeze in nasilja. Nasilnež se bo srečal s sodiščem, ki mu bo odmerilo primerno kazen.

PONAREJEN BANKOVEC
V Šentjurju je bil unovčen ponarejen bankovec za 100 €, ki so ga odkrili šele pri prenosu denarja na banko v Šentjurju. Bankovec je bil zasežen in bo poslan na analizo. Kako je bil bankovec unovčen policisti še preiskujejo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
V bližnji okolici Šentjurja sta se sprla bivša zakonca, ki še vedno prebivata na istem naslovu. Po zbranih obvestilih so ugotovili, da je bivša zmerjala bivšega, ga žalila in grozila. Izdan ji je bil plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in mira. O sporu med bivšima pa so obvestili tudi center za socialno delo.

GOLJUF
Na bencinski črpalki v Šentjurju je voznik osebnega avtomobila natočil večjo količino goriva, nato pa podpisal zadolžnico in se izkazal s tujo osebno izkaznico. Oškodovanec je goljufa poiskal, poiskali pa so ga tudi policisti, ki bodo zadevo odstopili v reševanje tožilstvu.

TATVINA MIZ IN STOLOV
Neznanec se je 1. 9. pripeljal na počivališče Zima na avtocesti. Tam je odtrgal dve mizi in dve klopi, eno pa med puljenjem poškodoval in jo pustil na kraju. Lastniku je povzročil škodo v višini 400 €.

POSLOVAL S PONAREJENIM DENARJEM
Policisti so bili v jutranjih urah 1. 9. obveščeni, da je potnik na vlaku iz Celja hotel plačati vozno karto z bankovcem za 500 EUR. Ker je sprevodnik na vlaku posumil, da gre za ponaredek je o tem obvestil policijsko postajo. Zasežen bankovec so lastniku zasegli. Po znanih forenzični preiskavi, ki bo pokazala, ali gre za ponaredek, bodo lastnika kazensko ovadili. Z nadaljnjimi obvestili so ugotovili, da je lastnik bankovec že poskušal unovčiti v Celju, zasegli pa so mu še bankovec za 10 EUR za katerega se prav tako sumi, da je ponarejen.

TATVINA NAFTE
V noči z nedelje na ponedeljek je nepridiprav iz tovornega vozila parkiranega v industrijski coni odtujil cca. 300 litrov ter iz delovnega stroja cca. 200 litrov nafte. Policisti bodo o tatvini obvestili tožilstvo.

POJAV SUMLJIVIH OSEB
V nedeljo, 4. 9., so prejeli obvestilo od prebivalca iz okolice Šentjurja, da so se pri njem zglasili neznanci, najverjetneje Romi. Enega izmed njih je zalotil tudi v garaži. Odtujenega ni bilo ničesar. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je šlo za osebe, ki pobirajo odpadno železo. Kaj vse bi se lahko pripetilo, če lastnik neznanca ne bi opazil, lahko samo predvidevamo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR 
POMOČNIK KOMANDIRJA PP