Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 9. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 6. do 12.  9.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 29

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

11. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

SREDA, 7. 9. 2011

DELOVNA NESREČA NA KMETIJI
V okolici Šentjurja je prišlo do nesreče pri luščenju (ličkanju) koruze. Eni osebi je stroj za ličkanje zmečkal roko, ki jo je nevede potisnila vanj. Policisti so jo iz PP Šentjur odpeljali v ZD Šentjur, od tam pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Celje, kjer je ostala na zdravljenju. O zadevi bo s poročilom obveščeno tožilstvo.


ČETRTEK, 8. 9. 2011

TATVINE NAFTE
Nepridiprav je preko noči iz delovnega stroja v kamnolomu v Hrastju odtujil približno 60 litrov nafte. Sledi poročilo na tožilstvo v Celju

Nepridiprav pa je nafto kradel tudi iz tovornjakov, parkiranih v Šentjurju. Iz treh tovornjakov je skupno iztočil preko 1.000 litrov nafte. Policisti zbirajo obvestila, da izsleditev tatu.

ZASEG VOZILA
Patrulja je v Šentjurju naletela na voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zasežen mu je bil avtomobil. Zoper njega bo podan predlog sodniku za prekrške, ki bo odločal tudi o usodi avtomobila.

PETEK, 9. 9. 2011

TATVINA NAFTE
NN so ponoči ponovno kradli nafto v kamnolomu v Hrastju, in sicer so iz delovnih strojev prečrpali in odtujili 400 l nafte. Zoper storilce sledi ovadba.

TATVINA PROMETNIH ZNAKOV
NN je v okolici Šentjurja odtujil dva prometna znaka za omejitev hitrosti. Očitno se storilec dnevno vozil na tej relaciji in mu omejitve niso po godu, ali pa si bo doma postavil svoj poligon in vadil, kako voziti po omejitvah. Obstaja tudi možnost, da je storilec praznoval okroglo obletnico.

NEDELJA, 11. 9. 2011

ZASEG DROGE
Specializirana enota Policije je v večernem času na avtocesti kontrolirala voznico osebnega avtomobila. Pri kontroli vozila je bila najdena prepovedana droga – vršički konoplje v skupni teži 100 g. Zoper lastnico droge bo podana kazenska ovadba na sodišče.

PONEDELJEK, 12. 9. 2011

TATVINA IZ HIŠE – VRATA SO BILA NA STEŽAJ ODPRTA
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da je neznanec prišel na Dolgo Goro in neovirano vstopil skozi na stežaj odprta vhodna vrata. Vhodna vrata je namreč na stežaj odprla lastnica, da bi prezračila hišo in odšla v službo. V hiši je bil lastnik, ki je spal v spalnici. Neznanec si je ogledal notranjost hiše in našel denarnico lastnika v kateri je imel dokumente in 20 evrov gotovine. Denarnico je vzel in neopažen odšel iz hiše in v neznano smer.

DOBRA LETINA JABOLK
Policisti so v okolici Dobja ustavili in kontrolirali voznico osebnega avta. Pri tem je bil iz njenih ust zaznan rahel vonj po alkoholu. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je presenetil tako policista, kot tudi voznico, saj je bil 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku (približno 2,7 promila). V zagovor je povedala, da je pila »jabolček«, ki pa je bil zaradi sladkih jabolk očitno premočan. Voznica je odšla na počitek na PP Šmarje, kjer je imela čas za razmislek, saj se bo srečala s sodnico za prekrške.

 

ZAHVALA ZA POMOČ PRI IZVEDBI PROJEKTA »VARNO NA POTI V IN IZ ŠOLE«

Policijska postaja Šentjur je v obdobju od 1. do 9. 9. 2011 intenzivno izvajala poostrene aktivnosti v bližini osnovnih šol in Šolskega centra Šentjur oziroma na najbolj izpostavljenih oziroma kritičnih točkah. Pri izvedbi projekta je poleg policistov v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur sodelovalo sedem prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, pet članov društva Večno mladi Šentjur, trije predstavniki SPV Dobje, dva redarja medobčinskega inšpektorata, dva upokojena policista in 15 dijakov Šolskega centra Šentjur. Prav tako je Občina Šentjur v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur poskrbela, da je bil bližini Osnovne šole Franja Malgaja nameščen viseči napis s preventivno vsebino »HVALA ZA NAŠO VARNOST«. V teh prvih dneh se lahko pohvalimo z zelo ugodno prometno varnostjo, saj smo v tem obdobju obravnavali samo eno prometno nesrečo, v povezavi z varno potjo v šolo ali udeležbo otroka v prometni nesreči pa nobene. Policisti PP Šentjur bodo skozi celotno šolsko leto nadaljevali z nadzorom prometa v bližini šol.

Dejstvo je, da so vsi zgoraj omenjeni oziroma sodelujoči pripomogli k temu, da so prvi šolski dnevi minili brez hujših prometnih nesreč ali drugih dogodkov, za kar se jim policijska postaja Šentjur ZAHVALJUJE.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

 

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP