Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 7. 9. 2011


Vloma v gostinski lokal

1.9.2011 so bili policisti obveščeni o vlomu v lokal na Donački gori, ki je bil storjen v pretekli noči. Neznani storilec je iz lokala odtujil nekaj litrov žgane pijače, več škatel različnih cigaret in glasbeni stolp. Policisti storilca še iščejo, po zbranih obvestili pa bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju. 

V noči iz 1.9.2011, na 2.9.2011, je neznani storilec vlomil v lokal v Rogaški Slatini, od koder je odtujil menjalni denar in nekaj škatel cigaret. Tudi v tem primeru policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Tatvina sakralnih kipcev  

5.9.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je neznani storilec čez noč z več grobov na pokopališču v Rogaški Slatini odtujil različne sakralne kipce. Večina odtujenih kipcev je v podobi Marije, zlate barve, velikosti cca. 40 cm.

Prometna nesreča

7.9.2011, v jutranjem času, je na relaciji Podplat – Rogaška Slatina prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in avtobus, ki je prevažal otroke v šolo. Policisti so pri ogledu kraja nesreče ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s svojim vozilom zapeljal na levo stran vozišča in tam trčil v avtobus. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo na nabrežino, nato pa se je prevrnil na streho in tako več deset metrov drsel po vozišču. Policisti so pri ogledu prometne nesreče udeleženima voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri tem je rezultat alkotesta pri povzročitelju pokazal 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti povzročitelju prometne nesreče odredili pridržanje, prav tako pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče. V nesreči se nihče ni huje poškodoval, otroci pa so pot v šolo nadaljevali z drugim avtobusom.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I