Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 20. 9. 2011


Prijeli neznanca z masko

V preteklih dneh se je v Rogaški Slatini pojavil neznanec, ki je v nočnih urah preganjal in ustrahoval sprehajalce v parku. Neznanec je bil zamaskiran z masko, sprehajalce pa je zasledoval po parku in jih nato ustrahoval s pištolo. Policisti PP Rogaška Slatina so takoj po obvestilu o pojavu neznanca pričeli z zbiranjem obvestil in tako so 18.9.2011 kontrolirali mlajšega moškega iz Rogaške Slatine. Pri njem so policisti našli plastično strašilno pištolo in masko, ki jo je uporabljal pri ustrahovanju. Policisti so kršitelju izrekli globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Tatvina kolesa

19.9.2011, med 8.00 in 15.30 uro, je neznani storilec pred šolskim centrom v Rogaški Slatini odtujil gorsko kolo znamke SCOTT MTB RADSLIDE MX20, črno rjave barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za cca. 220 EUR.

Izrekli prepoved približevanja

19.9.2011, v popoldanskem času, so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebni stanovanjski hiši v okolici Rogaške Slatine. Na kraju so policisti ugotovili, da javni red krši 69-letni moški, ki je fizično obračunaval s svojo ženo. Kršitelj se kljub prisotnosti policistov ni hotel umiriti, zato so mu policisti odredili pridržanje. Poleg tega so mu policisti izrekli prepoved približevanja ter globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V nadaljevanju so policisti zbrali tudi obvestila o predhodnih dogodkih v omenjeni družini ter ugotovili, da obstajajo tudi znaki kaznivega dejanja Nasilje v družini, zaradi česar bodo zoper moškega podali tudi kazensko ovadbo.

Pridržani voznik in zaseg vozila

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika kolesa s pomožnim motorjem, saj je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pri njem pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izrekli globo.

Policisti PP Rogaška Slatina so 34-letnemu vozniku zasegli osebni avtomobil, saj je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I