Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 1. evropskem balinarskem prvenstvu v Rogaški Slatini naše reprezentantke osvojile štiri odličja


Prvo evropsko balinarsko prvenstvo za članice v Rogaški Slatini je končano. Na veliko veselje slovenskih navijačev so odlične rezultate dosegle tudi naše reprezentantke. Na prvenstvu so poleg zlatega odličja osvojile tudi tri bronaste medalje.

Z največ osvojenimi medaljami se ponašajo članice francoske reprezentance, ki so osvojile tri zlate medalje ter po eno srebrno in bronasto. Pozitivno presenečenje so pripravile Hrvatice, ki so osvojile zlato ter po dve srebrni in bronasti medalji. Članice italijanske reprezentance so se veselile ene srebrne in dveh bronastih medalj, članice turške reprezentance pa dveh bronastih medalj. Tudi Španke so osvojile kolajno, ki je bila bronasto obarvana.

Francozinje so osvojile največ medalj
Francozinje so osvojile največ medalj

Že takoj po končanem prvenstvu so bile podane pozitivne kritike nad samo organizacijo, za kar gredo zasluge Balinarskemu društvu Gic Gradnje Rogaška Slatina, ki so se ob asistenci Balinarske zveze Slovenije resnično potrudili pri organizaciji dogodka. Seveda pa ne moremo mimo dosežkov naših tekmovalk, ki so v skupnem seštevku medalj vseh reprezentanc,ki so na prvenstvu tekmovale, osvojile izvrstno tretje mesto.

Gre seveda za reprezentantke Nino Novak, Tadejo Sodec, Ano Vorih in Denis Vidmar. Na prvenstvu so najboljšo pripravljenost prikazale Francozinje, sledile so jim presenečenje prvenstva Hrvatice, ki so odličja osvojile v vseh disciplinah. V našem taboru je pozitivno presenetila najmlajša reprezentantka 16-letna Ana Vorih, ki je v psihološko najtežji disciplini (natančno zbijanje) osvojila zlato medaljo. 

Ana Vorih je osvojila zlato medaljo
Ana Vorih je osvojila zlato medaljo
Po besedah Marka Verka, člana organizacijskega odbora, je celotno prvenstvo potekalo, kot so si zamislili, zadovoljstvo nad organizacijo so potrdile vse reprezentance in njihovi vodje. Vodstvo Mednarodne balinarske zveze (F.I.B.) je celo predlagalo izvedbo mladinskega svetovnega prvenstva in svetovnega prvenstva U 23 v Rogaški Slatini.

Verk je poudaril, da je poleg odlične organizacije prvenstva šlo za veliko promocijo kraja, ki je že v preteklosti dobival mednarodna priznanja kot kraj, ki slovi po gostoljubnosti in urejenosti in kot mesto, ki ima poseben posluh za ljudi s posebnimi potrebami. Slednjemu se pridružuje še naziv kot kraj izvrstne organizacije 1. evropskega balinarskega prvenstva za članice. Ravno zaradi tega želijo, da bi balinanje postalo še bolj prepoznavno, bližje ljudem, tudi preko medijev. Morda bo k temu pripomogla tudi najava francoske reprezentance, ki je bila nad prvenstvom, krajem in organizacijo tako navdušena, da se želijo vrniti v Rogaško Slatino na priprave za naslednja velika tekmovanja.  

 

Pregled osvojenih odličij:

– Hitrostno zbijanje:

1. BARTHET Barbara (Francija)
2. MARTINAŠ Nives (Hrvaška)
3. NOVAK Nina (Slovenija)
3. GERIDONMEZ Seda (Turčija)

– Štafeta:

1. FRANCIJA (Barthet, Fabry)
2. ITALIJA (Tonon, Soligon)
3. SLOVENIJA (Sodec T., Novak N.)
3. HRVAŠKA (Kolobarič, Vlahek)

– Natančno zbijanje:

1. VORIH Ana (Slovenija)
2. MILLET Gaelle (Francija)
3. VLAHEK Iva (Hrvaška)
3. KUMARTASLIOGLU Ilke (Turčija)

– Posamezno:

1. MARTINAŠ Nives (Hrvaška)
2. PEROTTO Micol (Italija)
3. SOLER Cristina (Španija)
3. MILLET Gaelle (Francija)

– Igra v krog:

1. MAUGIRON Valerie (Francija)
2. KOLOBARIČ Danijela (Hrvaška)
3. SODEC Tadeja (Slovenija)
3. MANDOLA Paola (Italija)

OSVOJENE MEDALJE PO DRŽAVAH:

FRANCIJA 3x ZLATO / 1x SREBRO / 1x BRON
HRVAŠKA 1x ZLATO / 2x SREBRO / 2x BRON
SLOVENIJA 1x ZLATO / 3x BRON
ITALIJA 2x SREBRO / 1x BRON
TURČIJA 2x BRON
ŠPANIJA 1x BRON

Pripravil: Egon Horvat

Foto: portal.balinarska-zveza.si