Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski kategorizirani športniki: Plank v svetovnem razredu


 

Z junijem je pričela veljati nova kategorizacija vrhunskih športnikov pri Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Klubi iz šentjurske občine trenutno premorejo sedem kategoriziranih športnikov.

V mednarodnem razredu so kar trije športniki: kopjašica Martina Ratej (Atletski klub Šentjur), jadralna padalka Mojca Pišek (Društvo jadralnih padalcev Lintvar) in Denis Drapić (Taekwon- do klub Ahac).

V perspektivni razred sta uvrščena košarkar Tadej Ferme (Košarkarski klub Šentjur) in motokrosist Aljoša Molnar (Tekmovalno rekreativni klub Tajfun šport), ki je v planinski klub prestopil z letošnjo sezono. V državnem razredu je novo ime na šentjurskem športnem zemljevidu Luka Dečko, ki se udejstvuje v cestno hitrostnem motociklizmu v okviru Rotoboks Racing Teama Šentjur, ki se je semkaj preregistriralo iz Velenja. Mladi dirkač sicer prihaja iz Rogaške Slatine, kjer je že prejemal športna priznanja. Prav tako je le en športnik uvrščen v mladinski razred, in sicer Boštjan Kopinšek (Taekwon-do klub Ahac Šentjur).

Na prejšnjem, februarskem, seznamu je bilo šest športnikov iz občine Šentjur. Na spisku sta na novo Dečko in Molnar, z njega pa je izpadel atlet Leon Časl. Pred letom dni smo v Šentjurju premogli 11 kategorizirancev. Med njimi so tudi šentjurski občani, ki se udejstvujejo v okviru klubov izven občine. Daleč najvišji razred premore športnik invalid Henrik Plank (Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske), ki je po novem uvrščen celo v svetovni razred. Alpski smučar Mišel Žerak (Smučarski klub Branik Maribor) in košarkarici Neža ter Urša Belak (Ženski košarkarski klub Celje) so v državnem, v mladinskem pa Urban Ferenčak, ki ima dosežka priznana v cestnem (KD Radenska, KD Življenje Ljubljana) in gorskem kolesarstvu (Torpado Surfing Shop, Italija) ter futsalerja Aljaž Hrovatič in Urban Verhovšek (Klub malega nogometa Dobovec).

br / Šentjurske novice, 27. 7. 2011


*Na fotografiji Henrik Plank po osvojeni srebrni medalji na SP na Novi Zelandiji