Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 31. 8. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 23. do 29. 8.:

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 12

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 35

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

11. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

TOREK, 23. 8. 2011

POGIN RIB
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni o onesnaženju vode v Grobelnem, kjer je poginilo okoli 250 kosov raznih rib. Če bo ugotovljeno, da je za onesnaženje kriv človeški faktor, bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Obremenjevanje ali uničevanje okolja.

PONAREJEN DENAR
Tega dne so policisti na počivališču Zima na AC Ljubljana-Maribor ustavili voznika, državljana Madžarske, ki je v Sežani poizkušal unovčiti ponarejeni bankovec za 200 EUR. Odvzeli so mu prostost ter mu ponarejeni bankovec zasegli, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Ponarejanje denarja.


SREDA, 24. 8. 2011

TATVINA GORIVA
V večernem času je NN storilec pripeljal s svojim vozilom znamke Honda, sive barve, na bencinski servis v Šentjurju ter natočil v svoje vozilo gorivo v vrednosti 51 evrov. Ko je vozilo napolnil, jo je pobrisal ne da bi gorivo plačal. Policisti so mu že na sledi, saj ga je pri početju zasačila kamera.

ČETRTEK, 25. 8. 2011

PRIDRŽALI VOZNIKA
Policijska patrulja je pri nadzoru prometa okoli 23.00 ure v Šentjurju ustavila voznika osebnega avtomobila zaradi vožnje po levem voznem pasu. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Mladenič je bil pri postopku s policisti žaljiv, nato pa se je uprl in poskušal peš pobegniti. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, izdan mu je bil še plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o javnem redu in miru. Prav tako pa ga čaka obisk pri sodniku za prekrške zaradi vožnje pod vplivom alkohola.


PETEK, 26. 8. 2011

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Šentjurju je okoli 9.05 ure prišlo do manjše prometne nesreče in pobegom povzročitelja voznika OA bele barve znamke Citroen, ki je poškodovan po levi strani in mu je pri trčenju odpadel del levega zunanjega ogledala. Policisti so z vztrajnim delom v nedeljo, 28. 8., izsledili povzročitelja, ki mu je bila izrečena globa v višini 1000 € in 5 kazenskih točk.

PROMETNA NESREČA PRI BS OMV
V križišču pri bencinskem servisu OMV v Šentjurju je prišlo do prometne nesreče, kjer je povzročitelj izsilil prednost in mu je bil na kraju izdan plačilni nalog. Soudeleženec za prometno nesrečo sicer ni bil kriv, vendar je vozil pod vplivom alkohola in je bil zaradi visokega odmerka alkohola pridržan na PP Šmarje, moral pa se bo še zagovarjati pri sodniku za prekrške. Prav tako pa mu je bilo odvzeto VD.

PROMETNA NESREČA V SEMAFORIZIRANEM KRIŽIŠČU V ŠENTJURJU
Okoli 18.40 ure je v Šentjurju prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, kjer je povzročitelj prevozil rdečo luč in trčil v drugo vozilo. Na srečo poškodovanih ni bilo. Povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA, 27. 8. 2011

ŽE POPOLDAN NAPIHAL 0.62 mg/l
Policijska patrulja je popoldan v Šentjurju ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,62 mg/l. Bil je pridržan v prostorih za pridržanje, prav tako se bo pa še zagovarjal pri sodniku za prekrške.

NEDELJA, 28. 8. 2011

GROZIL BIVŠI PARTNERKI IN NJENEMU NOVEMU PARTNERJU
Tega dne se je v popoldanskem času na dom bivše partnerke vrnil moški, ki je ob obisku svojih otrok grozil tako bivši partnerki, kot tudi njenemu novemu partnerju. Ker je s svojim početjem pri obeh vzbudil strah, bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti.


PONEDELJEK, 29. 8. 2011

PROMETNA NESREČA KOLESARJA
Ponoči se je v Lutrju ponesrečil kolesar, ki je vozil z neizpravnim kolesom (zavorami) in brez luči, zaradi česar je padel po cestišču. Poškodovan je bil odpeljan v bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju. Prav tako pa bo s strokovnim pregledom preverjeno, ali je vozil tudi pod vplivom alkohola, glede na stopnjo alkohola pa mu bo izrečen ustrezen ukrep.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin KUMER 

POMOČNIK KOMANDIRJA PP