Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 8. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 26. 7. do 2. 8.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 2

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 34

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

11. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

NASILEN PARTNER, PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
V večernih urah dne 26. 7. se je na policijsko postajo zatekla oškodovanka, ki je naznanila, da jo partner že več let ponižuje, pretepa, zaklepa v stanovanje, davi in ji grozil, da jo bo ubil. Zaradi strahu je šele po treh letih terorja in nasilja zbrala pogum, da je nasilneža prijavila. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja oškodovanki. Obvestili so pristojne službe, prav tako pa bodo za nasilneža izpisali kazensko ovadbo.

POBEGNILA S KRAJA NESREČE IN SE NATO SAMA ZGLASILA NA POLICIJO
Dne 27. 7. se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča, povzročitelj pa je s kraja odpeljal. Voznica, ki je s kraja odpeljala, se je kasneje sama javila na policijski postaji. Vročen ji je bil plačilni nalog zaradi nepravilnega srečevanja in ker ni nudila podatkov drugemu udeležencu prometne nesreče.

NASILEN PARTNER IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
V okolici Šentjurja je 29. 7. v večernem času prišlo do manjšega spora med partnerjema. Policisti so prepir med partnerjema na kraju pomirili. Kaj kmalu po odhodu policistov je nasilni partner zopet pričel z ustaljeno prakso vršenja nasilja nad partnerko, in sicer jo je odrinil, udaril, ji vzel telefon ter jo zaprl v hišo. V hiši je nato v kaminu pričel kuriti oškodovankina oblačila. Ko je metal oblačila z obešalnikov, je nekaj oblačil skupaj s kovinsko palico vrgel v oškodovanko in jo telesno poškodoval. Ko ji je uspelo pobegniti iz hiše in obvestiti policijo, so nasilneža pridržali in mu izrekli prepoved približevanja partnerki. O nasilju so obvestili pristojne službe. Zoper nasilneža bo podana tudi kazenska ovadba na ODT v Celju.

Nasilnež se z izrečeno prepovedjo približevanja oškodovanki ni strinjal. Že naslednji dan se je pojavil na naslovu, kjer se oškodovanki ne bi smel približati. Izdana mu bo odločba za plačilo globe.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
V nedeljo, 31. 7., v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni, da doma razgraja občan iz okolice Šentjurja. Ob prihodu na kraj je patrulja ugotovila, da je kršitelj od doma odšel in svojo avanturo nadaljeval v enem od gostinskih lokalov. Ob pogledu na može v modrem se je kršitelj najprej močno razburil in malo prevračal inventar, a se je tudi kmalu umiril. Zaradi njegovega psihičnega stanja je moral na kraj tudi krajevni zdravnik. ki je navedenega napotil na zdravljenje v Bolnišnico Vojnik. Kršitelju bo naknadno vročen plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in mira.

BANKOMAT – TOKRAT DRUGAČE
Dne 1. 8. je v Šentjur prišla krajanka, ki je pri trgovini v Šentjurju želela dvigniti denar. Na njeno presenečenje je v reži bankomata že našla denar. Očitno ga je iz reže pozabil vzeti nekdo, ki je opravil dvig. Menimo, da lastnika denarja ne bo težko najti.

ZAGORELO VOZILO
V poznih nočnih urah istega dne se je pripetila prometna nesreča, kjer je voznica zaradi izogibanja divjadi zapeljala s ceste. Vozilo se je nato prevrnilo in pričelo goreti. Vozilo so pogasili lokalni gasilci. Na srečo voznica ni bila poškodovana.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR 
POMOČNIK KOMANDIRJA PP