Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 8. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 16. do 22. 8.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 10

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 0

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 15

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 44

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

11. ZASEŽENIH VOZIL – 0

SPOR MED SORODNIKI
Policisti so bili 17. 8. obveščeni o prepiru, ki se je zgodil dan poprej v domači hiši v okolici Šentjurja. Glavna igralca sta bila oče in sin, ki sta se dalj časa zmerjala, oče pa je s sinom tudi fizično obračunal. Policisti še zbirajo obvestila o sporu in bomo obvestili tožilstvo in druge pristojne organe.

TUJCI PRODAJALI POSODO
Dne 18. 8. so prejeli obvestilo, da tujci vsiljivo prodajajo razne predmete – posodo. Policisti so izsledili dva državljana Madžarske in ju z našimi ugotovitvami predali v nadaljnji postopek tržnemu inšpektorju, ki je tujcema izdal plačilna naloga za plačilo globe. Takšni prodajalci izkoriščajo naivnost kupcev in nemalokrat prodajajo ukradene predmete ali pa kupce zamotijo in sami izvršijo tatvino.

SPOR ZARADI ZEMLJIŠČA
Policisti so bili istega dne obveščeni, da je lastnik zemljišča kosil na zemljišču. S tem se prejšnji lastnik ni strinjal in pričel kosca obmetavati s kamenjem in koščki asfalta. Novi lastnik se s takim početjem seveda ni mogel strinjati in je metalca ovadil. Kdo ima prav, bo odločilo sodišče.

ZASEŽENE SUMLJIVE RASTLINE
Policisti so pri delu na terenu prišli do podatka, da ima oseba iz okolica Prevorja zelo lep vrt na katerem so tudi sadike, ki tja na spadajo. Policisti so pridobili odredbo za hišno preiskavo in rastline, ki so podobne konoplji, zasegli. Pri hišni preiskavi so zasegli še nekaj nabojev. Če je imela oseba na vrtu dejansko prepovedane rastline – konopljo bodo ugotovili po opravljeni analizi. Če se bo njihov sum potrdil, se bo moral vrtnar zagovarjati na sodišču.

ŽENSKE PESTI
V petek, 19. 8., je na dvorišču stanovanjske hiše v Šentjurju prišlo do spora tudi med nežnejšim spolom. Po besednem sporu je starejša dokazala svoj prav tako, da je s pestmi napadla mlajšo. Ker spora nista mogle rešiti sami, so morali posredovati policisti. Tudi v tem primeru je bil prejet plačilni nalog za plačilo globe.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Kot lahko opazite skoraj ni tedna, ko ne bi prišlo do nasilja v krogu bližnjih. Tudi to soboto so policisti morali posredovati zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih v bližnji okolici Šentjurja. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da partner že dalj časa izvaja nasilje nad svojo partnerko. Ker so bile razmere nevzdržne in bi lahko storilec svoje grožnje uresničil, so mu policisti izrekli ukrep »prepovedi približevanja« svoji partnerki. Zoper nasilneža bodo podali tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini.

TATVINA GORIVA
Neznanec je preko vikenda iz traktorja, ki je bil parkiran v Loki pri Žusmu, odtujil 60 l nafte. Policisti zbirajo obvestila in bodo po izsleditvi storilca podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

VLOMIL V GRADBENI KONTEJNER
Očitno isti storilec je prav tako preko vikenda vlomil v gradbeni kontejner v Loki pri Žusmu in odtujil iz njega še 40 litrov goriva. Kdo je nepridiprav, policisti še poizvedujejo.

GROZIL PARTNERKI
Dne 22. 8. zvečer je občanka, ki je komaj pričela bivati pri partnerju naznanila, da ji partner že grozi. Policija mu je izrekla prepoved približevanja, kar pa kršitelju ni tuje. Partnerka je spoznala, da novi partner ni zanjo in se je odselila nazaj v svoje stanovanje. Ker so med zbiranjem obvestil prišli še do informacije o posesti nedovoljenih predmetov, so policisti opravili še hišno preiskavo pri kršitelju. Zaradi izrečenih groženj se bo moral kršitelj zagovarjati na sodišču.

BLIŽA SE ŠOLA
Bliža se prvi september, dan, ko bodo šole ponovno zaživele. Kar precej pa bo tudi takih šolarjev, ki bodo šolska vrata zares prestopili prvič. Ker v času počitnic ni bilo otroškega vrveža v okolici šol, smo se na nevarnost, da bi nam na cesto skočil otrok, vsi odvadili. Zaradi tega bodo policisti v prihodnjem tednu, še pred pričetkom šole, pričeli z izvajanjem nadzora hitrosti na cestah v bližini šol z namenom, da vozniki prilagodijo hitrost vožnje in s tem, ko se bo pričela šola, zmanjšajo možnost za kak neljubi dogodek. Kot vemo so kazni za prekoračitev hitrosti zelo velike, lahko je tudi odvzem vozniškega dovoljenja. Voznike zato naprošajo, da hitrosti svojega vozila prilagodijo dovoljenim hitrostim, da ne bi bilo kasneje jeze na policiste in seveda s ciljem, da bi vsi otroki bili varni na poti v šolo in iz nje.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko MLAKAR 
POMOČNIK KOMANDIRJA PP