Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 8. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 2. do 8. 8.:

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 10

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 63

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

11. ZASEŽENIH VOZIL – 0

KURIL ODPADKE
Krajani so policiste 2. 8. obvestili, da se na relaciji Šentjur-Lokarje ob cesti vali močan dim in smrad. Na kraju so ugotovili, da je krajan kuril odpadke in s tem povzročal močan dim in smrad. Kurjač se bo o kazni pogajal s pristojnimi službami.

TATVINA SMREK NA BOHORJU
Policisti so prejeli prijavo pristojnih služb, da je v minulem tednu neznanec posekal dve smreki na Bohorju in s tem oškodoval sklad kmetijskih zemljišč. Nadalje so ugotovili, da je neznani storilec na Bohorju posekal še nekaj listnatih dreves. Če je storilec isti, bodo poskušali ugotoviti s preiskavo.

GROŽNJE
Dne 4. 8. dopoldan je občanka iz okolice Šentjurja naznanila razne grožnje in s tem ogrožanje varnosti znane osebe. Policisti so ugotovili, da so grožnje posledice njunega medsebojnega sodelovanja izpred nekaj let. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili tožilstvo, kjer se bo postopek nadaljeval.

NASILEN MOŽ
Istega dne popoldan je občanka iz okolice Šentjurja naznanila, da jo mož že dlje časa psihično in fizično maltretira, s pestjo pa jo je udaril v obraz. Policisti so možu začasno izrekli prepoved približevanja, zbirajo pa tudi obvestila in bodo ugotovitve v obliki ovadbe podali na tožilstvo v Celju. Ker so v družini tudi mladoletni otroki, so obvestili še druge pristojne službe.

GOLJUFIJA
Policisti prejemajo vse več obvestil od oseb in podjetij o poslovnih goljufijah. Tako so 5. 8. prejeli obvestilo, da naročnik ni plačeval za računovodske storitve. S tem si je stranka prislužila kazensko ovadbo za goljufijo, ki se bo naprej obravnavala na tožilstvu.

GROŽNJE KAR PO MOBILNEM TELEFONU
Na policijsko postajo se je 5. 8. oglasil pretresen občan in naznanil, da mu znana oseba po telefonu pošilja grozilna sporočila. Pošiljatelj sporočil bo na sodišču pojasnil, kako resne so bile grožnje.

NI MIRU
Policisti so od krajanov 5. 8. prejeli obvestilo, da se stanovalca v Šentjurju nedostojno vedeta, zmerjata in kričita iz stanovanjske hiše na sosede in mimoidoče. Policisti so na kraj poklicali tudi krajevnega zdravnika. Obveščene bodo še druge pristojne službe, da pomagajo pri ureditvi razmer in miru v soseski.

MEDSOSESKI ODNOSI
V okolici Šentjurja je v soboto 6. 8. prišlo do spora med dvema sosedoma. Ker sta bila že precej „ogreta”, je eden izmed udeleženih hotel z drugim obračunavati s kladivom. Drugi se je odmaknil in poklical policijo. Policisti so na kraju razgrete glave pomirili. Na željo oškodovanca bo tožilstvo samo obveščeno o kaznivem dejanju, kršitelj pa si je kljub temu prislužil plačilni nalog za plačila globe.

TATVINA IZ VOZILA NA POČIVALIŠČU ZIMA
Dne 7. 8. je okoli 7. ure do državljanov Italije in Romunije, ki sta se tam zaustavila, pristopil moški in jima razlagal ter kazal, da jima spušča guma. Drug nepridiprav je v tem času iz vozila izmaknil torbico in nahrbtnik v katerem so bili dokumenti in denar ter ključi vozila. Z vozilom BMW, nemških registrskih tablic, pa ju je že čakal tretji storilec. Policisti intenzivno zbirajo obvestila. Za vse pa velja pozornost, saj se je v zadnjem obdobju povečalo število tatvin, storjenih na takšen način. Storilci so dejavni po vsej Evropi. .

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR 
POMOČNIK KOMANDIRJA PP