Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 8. 2011


4. 8. 2011

Prometna nesreča voznika motornega kolesa

Policisti PP Rogaška Slatina so bili tega dne obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Celjski cesti v Rogaški Slatini. Pri ogledu kraja so ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen samo voznik motornega kolesa, ki se zaradi prekratke varnostne razdalje ni uspel varno ustaviti za vozilom, ki je pred njim zavijalo. Voznik motornega kolesa je padel po vozišču, v pred njim vozeče vozilo pa ni trčil. V nesreči voznik motornega kolesa ni bil poškodovan. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izrekli globo.

Zasegli osebni avtomobil

Istega dne so policisti PP Rogaška Slatina pri kontroli cestnega prometa ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da vozi vozilo kljub temu, da mu je sodišče izreklo ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ker ob izreku kršitelj vozniškega dovoljenja ni oddal na upravni enoti, se je v cestnem prometu še vedno izkazoval z njim. Policisti so mu zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.
Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik pod vplivom alkohola, za kar mu je bila na kraju izrečena globa, hkrati pa so mu policisti izrekli globo tudi zaradi izkazovanja z neveljavnim vozniškim dovoljenjem.


7. 8. 2011

Prometna nesreča z materialno škodo
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v centru Rogaške Slatine. Pri ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je 53-letni moški pri vzvratni vožnji trčil v vozilo, last državljana Italije. Ugotovljeno je bilo, da je nesreči botroval tudi alkohol, saj je alkotest pri povzročitelju nesreče pokazal vrednost 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so policisti izrekli globo zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola.

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje 
policijski inšpektor I