Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 31. 8. 2011


Prometna nesreča s pobegom

26.8.2011 je v Rogaški Slatini prišlo do prometne nesreče s pobegom. V prometni nesreči je bil udeležen neznani voznik osebnega avtomobila, ki je pri vzvratni vožnji trčil v parkirano vozilo. Policisti so opravili ogled kraja nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili,  da je prometno nesrečo povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je po trčenju odpeljala s kraja, ne da bi oškodovancu nudila podatke. Policisti so povzročiteljici izrekli globo.

Vlom v gostinski lokal

 

26.8.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je neznanec vlomil v gostinski lokal v okolici Rogaške Slatine. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in pri tem ugotovili, da je neznanec v noči iz 25.8. na 26.8.2011 vlomil v gostinski lokal in iz njega odtujil manjšo vsoto denarja. Policisti storilca še iščejo, po zbranih obvestili pa bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Pridržali voznika

Policisti PP Rogaška Slatina so 27.8.2011, ob 14.00 uri, v Rogatcu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola. Policisti so ugotovili, da voznik kaže znake alkoholiziranosti in so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri tem je bilo ugotovljeno, da ima voznik 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi stopnje alkoholiziranosti so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve, prav tako bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Ilegalno čez državno mejo

29.8.2011, v jutranjih urah, so policisti pri nadzoru državne meje v Rjavici kontrolirali državljana Bosne in Hercegovine. Ugotovili so, da je omenjeni ilegalno prestopil  državno mejo na območju Rjavice. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je za omenjenega tujca Italija razpisala ukrep zavrnitve vstopa v Schengensko območje. Tujcu so policisti izrekli globo zaradi ilegalnega prestopa državne meje, nato pa so ga vrnili v R Hrvaško.

Nezakonito bival v R Sloveniji

29.8.2011, v popoldanskem času, so policisti v Rogaški Slatini prijeli državljana Srbije, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje nobene veljavne listine za identifikacijo. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je tujec pred dnevi v Slovenijo prišel iz R Avstrije. Tujcu so policisti izrekli globo in ga nastanili v Center za tujce v Postojni, od koder ga bodo deportirali v njegovo državo.

Najdeno kolo

29.8.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o najdenem kolesu pri III. OŠ v Rogaški Slatini. Najdeno kolo je moško gorsko kolo, znamke WHEELER, tip CROSS 1600, srebrno črne barve. Najdeno kolo se nahaja na Policijski postaji Rogaška Slatina, kjer ga lastnik lahko prevzame.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I