Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 17. 8. 2011


Vlom v gostišče

Dne 12. 8. so bili policisti obveščeni o vlomu v gostišče v Sv. Florjanu. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec čez noč, skozi okno, vlomil v gostišče in od tam odtujil denar. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila, nato pa bodo o tem obvestili Okrožno državno tožilstvo Celje.

Pridržan zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policijska patrulja PP Rogaška Slatina je 13. 8. v nočnem času ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki mu je indikator alkohola pokazal 1,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so policisti odredili pridržanje, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Kršili javni red in mir

Dne 14. 8. je v Rogaški Slatini prišlo do kršitve javnega reda in miru. Z organizacijo “domače zabave”, ki se je odvijala v zgodnjih jutranjih urah, so udeleženci motili sosede pri nočnem počitku, zato so o kršitvi obvestili policiste. Policisti so na kraju kršitelje najprej opozorili, vendar opozorilo ni bilo dovolj, saj so nato udeleženci ponovno pričeli s kršenjem javnega reda in miru, zaradi česar so morali ponovno posredovati policisti. Pri intervenciji se eden izmed kršiteljev ni hotel umiriti, ampak je še naprej kričal in zmerjal sosede ter policiste. Zaradi neupoštevanja ukaza policistov, da se naj umiri in preneha s svojim ravnanjem, so mu policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o prekrških. Prav tako so policisti vsem kršiteljem izrekli tudi globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Pri sami kršitvi je prišlo tudi do storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari in Ogrožanja varnosti, zato policisti zbirajo obvestila v zvezi teh kaznivih dejanj in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.


Zaseg vozila

Istega dne so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da navedeni ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila. Zaradi opisane kršitve so policisti zasegli osebni avtomobil in ga skupaj z obdolžilnim predlogom zoper kršitelja posredovali sodišču.

 

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje 
policijski inšpektor I