Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 7. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 19. do 25. 7.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 16

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 47

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 3

12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

TOREK, 19. 7. 2011

NAJDEN PONAREJEN KOVANEC
Tega dne so delavci banke Celje pri prebiranju denarja zaznali kovanec za 2 €, za katerega sumijo, da je ponarejen. O izvoru kovanca se bodo povezali s kriminalisti, ki so specializirani za preiskovanje tovrstnih kaznivih dejanj.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE
V Šentjurju je bil kontroliran voznik osebnega avtomobila, ki je v naselju vozil s hitrostjo 107 km/h. Ker je voznik v postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti, mu je bilo odrejeno pridržanje na PP Šmarje.


SREDA, 20. 7. 2011

ZASEG VOZILA
V Šentjurju je bil kontroliran voznik osebnega avtomobila, pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi hujše kršitve cestno prometnih predpisov mu je bilo zaseženo vozilo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.


ČETRTEK, 21. 7. 2011

PROMETNA NESREČA V STOPČAH
V kraju Stopče je na glavni cesti G2-107 prišlo do prometne nesreče II. kategorije v kateri se je lahko telesno poškodoval edini udeležene. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti in zaradi vožnje pod vplivom alkohola.


PETEK, 22. 7. 2011

PROMETNA NESREČA ZARADI IZSILJEVANJA PREDNOSTI
Dopoldan se je pripetila manjša prometna nesreča, na cesti proti Rifniku, na srečo brez telesnih poškodb. Povzročitelj je zaradi izsiljevanja prednosti prejel plačilni nalog.

NEDELJA, 24. 7. 2011

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
Tega dne je bila PP obveščena o odvzemu motornega vozila. Oškodovanec je pustil svoje vozilo parkirano 100 m stran od doma, v vozilu pa je pustil kontaktne ključe, saj je vozilo uporabljalo več družinskih članov. Zjutraj je opazil, da vozila več ni. Menil je, da ga uporablja kdo od domačih. Ko pa se je oškodovančeva znanka pripeljala v Gorico pri Slivnici, je opazila vozilo, ki ga je vozila neznana ženska. Zaustavila jo je in ji vzela kontaktne ključe od vozila. Neznanka je za tem odšla neznano kam, oškodovanec pa ne ve, kdo je bila. V zvezi s tem so policisti na sledi neznanki, ki je odvzela motorno vozilo. 

 

PONEDELJEK, 25. 7. 2011

ZATAJITEV MOBITELA
Tega dne se je na Ponikvi našel junak, ki je odtujil mobitel, ki ga je na klopci pri osnovni šoli pozabil otrok. Za odtujeni mobitel bo operater posredoval podatke policiji, ki bo ugotovila storilca, zoper katerega bo podana KO.

NAŠEL URE PRI TRGOVINI HOFFER
Ob navedeni uri se je na PP zglasil občan, ki je na parkirišču pri trgovini Hofer v vrečki našel več starih ročnih ur. Ure se hranijo v skladišču najdenih predmetov na PP Šentjur in bodo vrnjene lastniku, če jih bo le znal prav opisati oz. dokazati, da so njegove.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP