Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 7. 2011


12.07.2011 TOREK

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Neznani storilec je ponagajal kmetu in mu v travnik zapičil več kovinskih palic, zaradi česar je prišlo do poškodbe traktorske kosilnice. Policisti o storilcu že zbirajo obvestila.

 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

V Šentjurju se je zgodila prometna nesreča med dvema tovornima voziloma, kjer eden izmed udeležencev ni počakal na kraju temveč je pobegnil. S poizvedovanjem policistov so pobeglega voznika kmalu izsledili v Celju ter mu izročili plačilni nalog.   

 

ZASEŽENO VOZILO

Policisti so mladoletniku na Ponikvi zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje z neregistriranim mopedom le-tega zasegli in ga predlagali sodniku za prekrške.

 

14.07.2011 ČETRTEK

ZASEŽEN OSEBNI AVTOMOBIL

Voznici, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, je bil zasežen njen neregistriran osebni avtomobil. Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na Sodišče za prekrške.

 

GROŽNJE

V Paridolu je prišlo do prepira in groženj med dvema sosedoma. Oškodovanka je na policijsko postajo podala zapisnik za ogrožanje varnosti. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

 

UKRADLI SO MU DENAR IZ DENARNICE

Na bazenu v Šentjurju so nepazljivemu mladeniču iz torbe ukradli denarnico z vso vsebino. Denarnico z dokumenti je našel odvrženo, o denarju iz denarnice pa ni bilo ne duha ne sluha.

Vse občane policisti opozarjajo, naj pazijo na svoje stvari, saj nepridipravi nikoli ne počivajo.

 

ZASEŽEN MOPED

V Šentjurju so policisti vozniku neregistriranega mopeda le-tega zasegli. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.

 

15.07.2011 PETEK

GROŽNJE

V Paridolu je ponovno prišlo do prepira med dvema sosedoma in groženj, zaradi tega je oškodovanec podal zapisnik zaradi ogrožanja z nevarnim orodjem. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

 

ZASEŽEN OSEBNI AVTOMOBIL

Vozniku, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, je bil zasežen osebni avtomobil. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

 

17.07.2011 NEDELJA

ZASEG MOPEDA

Policisti PP Šentjur so 17.07.2011 v kraju Gorica pri Slivnici ustavili voznika mopeda, ki je vozil neregistrirano motorno vozilo brez vozniškega dovoljenja, prav tako je imel v organizmu alkohol, katerega ne bi smel imeti. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo, o njegovi usodi pa bo odločal sodnik za prekrške.

 

PRIJETI STORILCI KAZNIVIH DEJANJ

Dne 17.07.2011, ob 02.59 uri, je patrulja PP Šentjur v okolici Šentjurja izsledila vozilo, ki je ustrezalo opisu občana, ki je predhodno obvestil PP o nenavadnem dogajanju na enem od parkirišč v naselju Hotunje. Policista sta opravila identifikacijski postopek in ugotovila, da se v vozilu nahajajo trije moški, v starosti 23, 28, in 43 let, doma iz območja Mozirja in Ljubljane. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažajo več kanistrov nafte, razno orodje in cevi za pretakanje nafte. Na podlagi navedenih okoliščin je bila vsem trem odvzeta prostost v skladu z določili 157/II ZKP. Izvedene so bile potrebne aktivnosti v smislu zavarovanja dokazov, razgovori in drugi nujni ukrepi ter kriminalistična tehnična obdelava osumljencev. Med operativno obdelavo je bilo tudi ugotovljeno, da je navedena trojica predhodno vlomila še v delovni stroj na gradbišču v kraju Proseniško in v tovorno vozilo na območju PP Žalec. Osumljencem je bilo zaseženo cca. 220 litrov nafte, orodje, cevi za prečrpavanje nafte in obuvala. Zoper vse sledi KO zaradi suma storitve KD TATVINE.

14.07.2011, ob 00.38, uri sta se policista PP Šentjur odzvala na obvestilo varnostne službe SINTAL o prijetju vlomilca. Pridržan je bil 29-letnik iz območja Maribora, ki je vlomil v gostišče v kraju Trnovec pri Dramljah. Aktiviran je bil tudi vodič službenega psa, saj naj bi bila po prvih podatkih vlomilca dva. V bližini kraja vloma je bilo izsledeno vozilo vlomilca, v katerem so bili opaženi različni predmeti. Vlomilcu sta policista odvzela prostost v skladu z določili 157/II ZKP, ter izvedla nadaljnje operativne ukrepe: pregled okolice, pregled varnostnih kamer, zaseg predmetov in opravljeni razgovori. V sklopu operativne obdelave je bilo ugotovljeno, da je tega dne osumljenec odtujil iz lokala dve motorni žagi in kovček z orodjem, kar je bilo tudi  izsledeno v njegovem vozilu. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je osumljenec izvršil tatvino predmetov v višini 1000€ tudi v noči iz sobote na nedeljo, oziroma iz 09. na 10.07.2011, ko je osumljeni vstopil v lokal, kjer odvijala poročna zabava. Za obe kaznivi dejanji bodo policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. V zvezi preostalih zaseženih predmetov, katerih izvora se ni dalo ugotoviti, policisti še zbirajo obvestila.

 

 

                                                                       Martin Kumer                                                                           

                Pomočnik komandirja PP