Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 13. 7. 2011


05.07.2011

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE

Patrulja je v Dramljah ustavljala voznika traktorja, ki pa policistov najprej ni upošteval in se z vozilom ni hotel ustaviti. V postopku je bilo nato ugotovljeno, da je bil voznik močno pijan, traktor ni bil registriran, voznik pa ni posedoval vozniškega dovoljenja. Ker se je hotel s policistoma še pretepati, je bil fizično obvladan, pridržan do iztreznitve, kmetijski traktor pa mu je bil zasežen. Za svoja dejanja se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške.

06.07.2011

NASILJE V DRUŽINI

Policisti so bili ponovno obveščeni o nasilju v družini. Tokrat je mladi družini iz Ponikve botroval alkohol, ki je osumljenca pripeljal tako daleč, da je izvajal nasilje nad člani svoje družine. Ko so njegova dejanja kljub velikemu pragu potrpežljivosti žene presegla vse meje normale, je vmes posegla policija, ki je osumljencu izrekla prepoved približevanja, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

07.07.2011

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Okoli 15.00 ure je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami v Novi vasi. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil izdan posebni plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa v znesku 300 EUR, prav tako so mu bile izrečene 3 kazenske točke. Denarno kazen in kazenske točke bi povzročitelj prejel tudi v primeru, če nihče ne bi bil poškodovan.

08.07.2011

PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

V Vrbnem se je pripetila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega avtomobila je med zavijanjem iz glavne na stransko spregledal voznika motornega kolesa. Prišlo je do trčenja,  v katerem se je voznik motornega kolesa hudo telesno poškodoval. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA V VEČJEM BRDU

V Večjem Brdu se je pripetila prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami. Mladenič, ki nima vozniškega dovoljenja, je zaužil večjo količino alkoholnih pijač, nato pa doma vzel neregistrirano vozilo in z njim zdrvel po cesti in kasneje tudi s ceste. V nesreči je zaradi udarca v glavo dobil pretres možgan. Ob tem se znova pojavlja vprašanje, kaj bi bilo potrebno storiti, da bi lahko preprečili tovrstne prometne nesreče.

TATVINA MOTOKULTIVATORJA

V Jelcah je bila storjena tatvina motokultivatorja. Neznanec je lastniku odtujil starejši motokultivator in ga z dejanjem oškodoval za okoli 500 €. Policisti storilca še iščejo. 

09.07.2011

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE

Patrulja je v Košnici zaustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0.88 mg/l. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo zagovarjal na sodišču, čaka pa ga denarna kazen v višini 1200 € in 18 kazenskih točk.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU NA BAZENU V ŠENTJURJU

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na bazenu v Šentjurju, kjer je prišlo do prepira in pretepa med tremi moškimi. Po razjasnitvi okoliščin se bodo mladeniči za navedeno dejanje zagovarjali na sodišču.

TATVINA DELOV Z KOLESA Z MOTORJEM

Policiste je obvestil občan, da mu je neznani storilec v Dramljah s parkiranega kolesa z motorjem odtujil registrsko tablico in vzvratno ogledalo. Zoper storilca dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče.

TATVINA PREDMETOV IZ GOSTIŠČA

Policisti so bili obveščeni o tatvini predmetov iz gostišča v okolici Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času, ko je v gostišču potekala poroka, iz spodnjih prostorov gostišča odtujil več predmetov. Zoper storilca dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče.  

10.07.2011

VOZILO MU JE UŠLO PO HRIBU

V kraju Škarnice je neprevidnemu vozniku preko noči osebni avtomobil zdrsel po travniku navzdol, saj ga voznik, ki ga je parkiral, ni ustrezno zavaroval pred premikom.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V ŠENTJURJU

Na ulici Antona Martina Slomška v Šentjurju je zaradi nepravilnega srečevanja prišlo do prometne nesreče med dvema voznikoma osebnih avtomobilov.

11.07.2011

NAJDENI KLJUČI VOZILA

Prijazen občan je na policijsko postajo prinesel ključe od vozila znamke Suzuki, ki jih je našel za trgovino Resevna. Lastnik jih lahko prevzame na PP Šentjur.

POŠKODOVANA ZAPORNICA

Nepridipravi so se znesli nad zapornico za občinsko stavbo in s tem oškodovali občino Šentjur. Kamere so posnele dogajanje, policisti pa storilce že iščejo.

TRČILA TRI VOZILA

V Novi vasi je prišlo do naleta treh vozil zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov. Povzročitelj je prejel plačilni nalog.

NESREČA PRI DELU

Policisti so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Lažišah, kjer je delavec pri prekrivanju strehe padel izgubil ravnotežje in padel. Na srečo se je pri padcu le lahko telesno poškodoval.

 

 

                                                                                  Martin Kumer                                                                           

                                 Pomočnik komandirja PP