Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 27. 7. 2011


Odkrili laboratorij za gojenje indijske konoplje

V petek, 22.7.2011, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina pri kontroli prometa ustavili in kontrolirali 45-letnega državljana Nizozemske. V postopku so policisti pri njem našli manjšo količino mamila – marihuane. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 45-letnik najemnik stanovanjske hiše v Rogaški Slatini. Ker je obstajal sum, da se navedeni ukvarja s pridelavo in preprodajo prepovedane droge, mu je bila odvzeta prostost. Policisti so nato pridobili odredbo za hišno preiskavo najete stanovanjske hiše in skupaj s kriminalisti Policijske uprave Celje opravili hišno preiskavo.

Pri preiskavi stanovanjske hiše so policisti odkrili laboratorij za gojenje indijske konoplje. V njem je osumljeni v času preiskave gojil 61 sadik indijske konoplje. Poleg tega je bilo v stanovanjski hiši najdeno tudi 2,45 kg mamila marihuana. Izvedba laboratorija je bila zelo kvalitetna, saj je sam sistem gojenja potekal popolnoma avtomatsko. Prezračevanje laboratorija je potekalo skozi filtre, kar je preprečilo, da bi se vonj po konoplji širil iz stanovanjske hiše. Opremo za gojenje indijske konoplje, sadike indijske konoplje in marihuano, so policisti zasegli. Osumljenca so policisti 24.7.2011 s kazensko ovadbo suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186 KZ-1 RS, privedli preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. 

 

Vozil kljub prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja

23.7.2011 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli se je voznik izkazal z vozniškim dovoljenjem, ki pa mu je po sodbi Okrajnega sodišča v Šmarju pri Jelšah prenehalo veljati že pred časom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil. Osebni avtomobil so policisti skupaj z obdolžilnim predlogom zoper kršitelja posredovali na Okrajno sodišče v Šmarje pri Jelšah.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I