Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 13. 7. 2011


Izsiljevanje prednosti

6.7.2011 je v Rogaški Slatini prišlo do prometne nesreče med osebnima avtomobiloma. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v krožišču. V prometni nesreči je nastala le materialna škoda, policisti pa so po opravljenem ogledu kraja nesreče povzročitelju izrekli globo po Zakonu o pravilih v cestnega prometa.

9.7.2011 se je v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila in kolesar. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice osebnega avtomobila, ki je zaprla pot kolesarju, ki se je pravilno pripeljal po kolesarski stezi. Kolesar je pri trčenju padel po tleh in se pri tem lažje telesno poškodoval. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti izrekli globo.

Prekratka varnostna razdalja

8.7.2011 je na obvoznici v Rogaški Slatini prišlo do prometne nesreče med osebnima avtomobiloma. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi tega trčil v pred njim vozeče vozilo. V nesreči telesno poškodovanih ni bilo, kršitelju so policisti izrekli globo.

Kršil javni red in mir

Policisti PP Rogaška Slatina so bili dne 6.7.2011 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Rogatca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med očetom in sinom, pri čemer je sin med prepiranjem očeta odrinil. Oče se je pri tem lažje poškodoval. Kršitelju so policisti izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Vlomi

8.7.2011 so bili policisti PP  Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v Rudijev dom na Donački gori. Policisti so na kraju opravili ogled kraja dejanja in pri tem ugotovili, da je neznani storilec čez noč razbil steklo na oknu gostišča in tako vstopil v notranjost. Od tam je odtujil več zavojčkov cigaret in nekaj steklenic žgane pijače v skupni vrednosti cca. 200 EUR.

V isti noči je neznani storilec vlomil tudi v cvetličarno v središču Rogaške Slatine. Tu je storilec na silo odprl vhodna vrata, nato pa iz notranjosti cvetličarne odtujil manjšo količino menjalnega denarja, prenosno blagajno in mobilni telefon.

Prav tako v noči iz 7.7 na 8.7.2011 je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal v Rogatcu. Tu je najprej poskušal priti v lokal skozi vhodna vrata, vendar mu ni uspelo. Nato je poskušal še ne več oknih, pri čemer je eno okno tudi razbil, vendar v lokal ni vstopil. O storilcih navedenih dejanj policisti zbirajo obvestila.

Pridržan zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policijska patrulja PP Rogaška Slatina je 8.7.2011 v nočnem času ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, kateremu je indikator alkohola pokazal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so policisti odredili pridržanje, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Zaseg vozila

11.9.2011 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da navedeni ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila. Zaradi opisane kršitve so policisti zasegli osebni avtomobil in ga skupaj z obdolžilnim predlogom zoper kršitelja posredovali sodišču.

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I