Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 7. 2011


28.06.2011

 VLOMIL V UTO V ŠPORTNEM PARKU

Nepridiprav je med vikendom vlomil v leseno uto v Športnem parku Šentjur in ukradel motorno kosilnico za živo mejo. Kosilnica je bila znamke STIHL tip 80, stara tri leta. Z navedenim dejanjem je Občina Šentjur oškodovana za okoli 400 evrov. Policisti bodo storilca poskušali najti in vrniti odtujen predmet, storilca pa ovaditi na okrožno državno tožilstvo.

 

29.06.2011

 VLOM V GRADBENO BARAKO

Preko noči je neznani nepridiprav vlomil v gradbene barake na gradbišču ceste v Žegru. Iz barake je odtujil motorno žago in kraj zapustil v neznani smeri. Policisti že zbirajo obvestila o tem dejanju in storilcu.

 

30.06.2011

 TATVINA PLINSKIH JEKLENK

V noči iz srede na četrtek je neznani storilec prišel do trgovine v Gorici pri Slivnici, kjer je pristopil do zamreženega skladiščnega prostora, v katerem se hranijo plinske jeklenke. Storilec je z neznanim orodjem poškodoval obešanko na vratih skladišča in iz prostora odtujil 10 kosov jeklenk napolnjenih s plinom. Za storilcem policisti že poizvedujejo in ga čaka kazenska ovadba na sodišču.

 

01.07.2011

 TATVINA ŽLICE MINI BAGRA

Policisti smo bili obveščeni, da je ponoči neznanec pod Rifnikom, v bližini trgovine z gradbenim materialom, z mini bagra odtujil »žlico« mini bagra ter priključek za hitro menjavo le te. Z odtujenima predmetoma se je odpeljal. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov. Policisti smo opravili ogled kraja tatvine, zbrali sledove in iščemo storilca tega dejanja, katerega bomo s kazensko ovadbo pospremili na sodišče.

 

PRVI »PACIENT«  NOVE PROMETNE ZAKONODAJE

Policisti smo bili obveščeni, da se je v Stopčah zgodila prometna nesreča, povzročitelj nesreče pa je peš s kraja odšel, ne da bi soudeleženim nudil svoje podatke. V prometni nesreči so bila poleg povzročitelja udeležena še druga vozila, ena oseba pa je bila lažje telesno poškodovana. Pobegli voznik se je nato sam vrnil nazaj na kraj prometne nesreče, kjer pa je bilo ugotovljeno, da gre za povratnika, ki je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja (neustrezna kategorija), pod vplivom alkohola in z neprilagojeno hitrostjo (vzrok nesreče). Tovorno vozilo mu je bilo zaseženo, odvzete reg. tablice in prometno dovoljenje, vozilo odpeljano v hrambo in bo o usodi vozila (uničenje ali vrnitev) odločal sodnik za prekrške. Pri sodniku pa ga čaka še visoka denarna kazen.

 

02.07.2011

TATVINA PALET

V noči na 02.07.2011 so neznanci prišli do ograjenega parkirišča v Šentjurju. Odtrgali so del mreže in iz ograjenega prostora odtujili več palet. Z dejanjem so povzročili manjšo materialno škodo, policisti pa jih še iščejo in povezujejo z drugimi kaznivimi dejanji. Neznanec je dejanje ponovil v noči na 04.07. 2011 in ponovno odtujil palete.

 

NAJDEN KONTAKTNI KLJUČ – KARTICA

Na prizorišču JP Klumpanje na Planini je bil najden kontaktni ključ – kartica za Renault Laguna. Lastnik lahko ključ prevzame na PP Šentjur.

 

03.07.2011

NA VOZILA METALI KAMENJE

V noči s 3. na 4.7.2011 so neznanci na avtocesto med Dramljami in Tepanjem na več vozil odvrgli nekaj večjih kamnov, s čimer so na vozilih, ki jih je kamenje zadelo, povzročili okoli 3500 EUR materialne škode. Policisti za storilci še poizvedujemo, zaradi njihovega nevarnega početja pa bo zoper njih podana  kazenska ovadba.

 

ODVRGLI SALONITNO KRITINO

Na Prevorju oz. okolici so prekrivali hišo. Stare, dotrajane in ekološko oporečne kritine pa niso odpeljali na deponijo, kjer bi strokovno poskrbeli za tovrstne odpadke, ampak jo je neznanec enostavno »kipnil« iz vozila kar ob cesto v Straški gorci.  Policisti za storilcem še poizvedujejo in bodo o svojih ugotovitvah obvestili pristojni inšpekcijsko službo.

 

04.07.2011

 BAKER IMA SPET CENO

Neznani storilec je vlomil v staro, odklopljeno transformatorsko postajo na Bohorju. Iz objekta je odtujil večjo količino različnih bakrenih vodnikov. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 €. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba. 

                                                       

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje

                                                                                  Martin Kumer                                                                             

                                                                    POMOČNIK KOMANDIRJA PP