Šentjurčan Andraž Hriberšek uspešen v dirkanju “Minimoto”

8. 7. 2011 7:12

V amaterskem državnem prvenstvu cestno motorističnih dirk, kategorija Minimoto letos izredno uspešno tekmuje Andraž Hriberšek iz Stopč pri Šentjurju.

V nedeljski dirki v Krškem je v zmagal že tretjo dirko zapored oziroma, bil je najboljši v vseh dosedanjih dirkah letošnje sezone v kategoriji klasa OPEN 1 40 kubični zračni kitajec. Tako tudi prepričljivo vodi v skupnem seštevku tega tekmovanja, saj je osvojil vseh možnih 75 točk, drugouvrščeni tekmovalec pa jih je zbral 50. Do konca prvenstva ga čakajo še tri drike.

Med prekinitvijo tekmovalne sezone, ki se bo nadaljevala 28. avgusta v Kopru, bi se Andraž rad udeležil dirk v Italiji in na Hrvaškem ter opravil nekaj testiranj, vendar je izvedba načrtovanih aktivnosti odvisna od zbranih finančnih sredstev.

Andražev glavni cilj ostaja osvojitev naslova državnega prvaka v svoji kategoriji, nastopiti na kakšnem od tekmovanj v tujini in nato v novi sezoni čim uspešneje tekmovati v najmočnejši klasi Minimoto kategorije Open 1 vodno hlajeni motorji.

Andraž Hriberšek je skrajno desno v beli majici na oranžnem motorju.

R. H., R. Č.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,404 seconds.