Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja v Šmarju pri Jelšah: podelili naziv častnega občana Jožetu Jakošu in druga priznanja za leto 2011 (foto in video)


slavnostna seja smarjeObčina Šmarje pri Jelšah je ponovno dobila častnega občana. Na slavnostni seji občinskega sveta so ta naziv podelili Jožetu Jakošu. Podelili so tudi plaketo občine, posebno priznanje, priznanja občine in denarne nagrade za leto 2011.

Jože Jakoš je bil dolgoletni učitelj in ravnatelj šmarske osnovne šole. Bil je med tremi soustanovitelji šmarskega radia, kjer je dolga leta delal kot napovedovalec. V KD Anton Aškerc je pomagal soustvariti številne prireditve, odigral nekaj nepozabnih gledaliških vlog in se preiskusil tudi v vlogi režiserja. Predstava Celjski grofi, za katero se je usedel na režiserski stolček, je bila prva predstava v novem šmarskem kulturnem domu. Jože Jakoš je tudi začetnik taborniškega gibanja na šmarskem. Častnega občana Občine Šmarje pri Jelšah boste lahko podrobneje spoznali v prihodnjih dneh saj smo z njim pripravili obširen intervju.

joze jakos
Jože Jakoš je po Slavku Ciglenečkemu drugi častni občan samostojne šmarske občine

Drugo najvišje priznanje, plaketo Občine Šmarje pri Jelšah, je prejel Erih Strašek za dolgoletno delo v različnih društvih. Erih Strašek je aktiven v PGD Mestinje in KUD Jakob Sket Mestinje, je član folklorne skupine, ki ima za sabo že kar nekaj odmevnih gostovanj v tujini. Bil je tudi predsednik Krajevne skupnosti Mestinje in član občinskega sveta. Na petkovi slavnostni seji so podelili tudi priznanja Občine Šmarje pri Jelšah. Letošnji dobitniki so Jože Žaberl, Darko Krajnc, Vladislav Amič in Anton Pilko. Denarne nagrade so podelili Čebelarski družini Šmarje pri Jelšah, Konjeniškemu društvu Šmarje pri Jelšah in PGD Kristan Vrh. Podeljeno je bilo tudi posebno priznanje, ki ga je dobila direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Majda Koren.

V imenu nagrajencev se je zahvalil častni občan Jože Jakoš. Njegov nagovor si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 
nagrajenci
 Letošnji nagrajenci so: zgoraj, od leve proti desni: ČD Šmarje pri Jelšah (Slavko Zorin), PGD Kristan Vrh (Peter Vraničar), Konjeniško društvo Šmarje pri Jelšah (Miran Frece), Erih Strašek (plaketa občine); spodaj: Darko Krajnc, Jože Žaberl, Majda Koren, Jože Jakoš in Anton Pilko (na fotografiji manjka Vladislav Amič)

Pregled leta in pogled v prihodnost
Kot je to v navadi, je župan Jože Čakš predstavil pomembnejše občinske projekte, ki se jih je občina lotila od prejšnje seje, in predstavil načrte za prihodnje projekte. Med dokončanimi projekti v zadnjem letu velja še posebej izpostaviti izgradnjo telovadnice v šentvidu, garderobnega objekta s tribunami v Šmarju pri Jelšah, otvoritev zbirnega centra, obnove etnoloških in kulturnih spomenikov, začetek aktivnosti za izgradnjo muzeja baroka, rekonstrukcije lokalnih cest in javnih poti ter sanacije škode, nastale ob novemberskem neurju. 

Slavnostno sejo, ki jo je povezovala Tanja Jurjec, so popestrili člani Obrtniškega pevskega zbora Šmarje pri Jelšah in harmonikar Žan Stres.

Erih Strasek
Plaketo občine za leto 2011 je dobil Erih Strašek
slavnostna seja
Seje so se udeležili tudi načelnik UE Šmarje pri Jelšah Vincencij Habjan, poslanec dr. Vinko Gorenak ter župani Franjo Debelak, Dušan Andrej Kocman, Peter Misja in mag. Branko Kidrič

v/t/f: Marko Kovačevič