Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 6. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 31. 5.  do 6. 6. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 22
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 67
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

MOTEČ RADIJSKI SPREJEMNIK
Dne 31. 5. so morali policisti intervenirati v okolici Dramelj, saj je vaščane motila preglasna glasba iz radijskega sprejemnika. Glasba se je razlegala po hribu in bila slišna bližnjim in tudi daljnim sosedom. Neomejen dostop do glasbenega programa je bil sosedom omogočen več dni. Ko so se odločili, da bi poslušali še kak drug program, so o vsem obvestili pristojne. Kršitelj si je prislužil plačilni nalog za plačilo globe.

KURIL PLASTIČNE ODPADKE
Dne 2. 6. so bili policisti obveščeni, da so v okolici Gorice pri Slivnici kurili plastično embalažo in plastične odpadke. Smrad po zažgani plastiki in s tem tudi strupene snovi so se širili po celem naselju. Ker nekaterih osveščenost očitno še ni dosegla, bodo za to poskrbele pristojne inšpekcijske službe.

TATVINA KOVINSKIH PRITRJEVAL
Neznanci so v zadnjem tednu v Hotunju odtujili okoli 1000 kosov rabljenih pritrjeval za pritrjevanje železniških tirov ter si tako pridobili za okoli 3.000 EUR protipravne koristi. Kdo so novi lastniki pritrjeval policisti še poizvedujejo.

BERAČENJE PRED TRGOVSKIM CENTROM
Policisti smo 3. 6. pred enim od večjih trgovskih centrov v Šentjurju zalotili tujega državljana, ki je beračil. Ker tega na območju RS ni počel prvič in ni imel osebnih dokumentov so ga s kraja odstranili in primerno oglobili.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI
V križišču Ceste Kozjanskega odreda z glavno cesto pri bencinski črpalki v Šentjurju je 4. 6. okoli 18.40 ure prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil. V nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Do trčenja je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki je zavijal levo in odvzel prednost drugemu vozniku. Na kraju so bili gasilci in reševalci, ki so poškodovane odpeljali v bolnišnico Celje. Sreča v nesreči je, da so udeleženi utrpeli le lažje poškodbe. Povzročitelj se bo zaradi prekrška zagovarjal na sodišču.

VLOM V NOVOGRADNJO
V času preko vikenda je neznanec v okolici Šentjurja vlomil v hišo v izgradnji in odtujil priročno orodje in gradbeni material. Z dejanjem je lastnika oškodoval za več sto evrov. Kdo je novi lastnik orodja policisti še poizvedujejo.

 

OPOZORILO
Policisti obravnavamo vse več kaznivih dejanj, kjer storilci odtujujejo staro odpadno železo in barvne kovine, predvsem baker. Storilci za tatvine bakra izkoriščajo nepazljivost lastnikov in izbirajo za tatvine kraje, ki so oddaljeni od samega naselja. Pri miru (tatvine žlebov in odtočnih cevi) ne pustijo niti mrliških vežic ali cerkev. Na obisku pri hiši pa vas zamotijo z raznimi izgovori in izkoristijo vašo nepazljivost ter odtujijo denar, zlatnino ali druge vredne premete. Vse občane ponovno naprošamo na samozaščitno obnašanje in obveščanje policije o pojavu sumljivih oseb. Morda boste tudi vi kdaj žrtev takšnega kaznivega dejanja in bi bili zagotovo zadovoljni, da bi storilce prijeli. S skupnimi močmi imamo veliko več možnosti, da storilce odvrnemo od dejanj oz. jih predamo sodišču.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP