Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 6. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 21. do 27. 6. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 46
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ -3

 

POŠKODOVAN VOZNIK ŠTIRIKOLESNIKA
Okoli 18.00 ure 21. 6. so bili policisti PP Šentjur obveščeni o prometnem dogodku v katerem je bil lažje telesno poškodovan voznik štirikolesnika. Policisti so ugotovili, da je 20-letni domačin v širši okolici Šentjurja vozil štirikolesnik izven javnih prometnih površin po gozdu. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v drevo in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Celje. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog zaradi vožnje z motornim vozilom v naravnem okolju. Omeniti je še treba, da voznik pri vožnji z motorjem ni uporabljal zaščitne opreme, varnostne čelade …

PSI BREZ NADZORA
Zjutraj dne 23. 6. so prejeli obvestilo, da je pred dnevi prišlo do pretepa med psoma na Rifniku. Ugotovili so, da lastnika svojih ljubljenčkov nista primerno zavarovala.

PREPIR ZARADI DEDIŠČINE
Istega dne zvečer so prejeli klic zaradi prepira v domačem krogu. Ugotovili smo, da so se sprli otroci zaradi ostarele mame in njenega premoženja.

UKRADEN KARDAN
Policisti so bili 24. 6. obveščeni, da je neznanec prijavitelju izpod odprtega kozolca iz obračalnika snel in odtujil kardansko gred in z njo odšel neznano kam. Kdo je novi lastnik kardanske gredi, policisti še poizvedujeo.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Že v dopoldanskem času dne 26. 6. so morali policisti intervenirati v družinskem prepiru in fizičnem obračunu med mladoletno hčerko in njeno materjo. Za razliko od dosedanje prakse, je tokrat mladoletna hči izvajala nasilje nad materjo. Očitno obisk policije razgrete mladoletnice ni pomiril, saj je proti večeru zopet ponovila dejanje . Tokrat policisti niso bili več milostni in so mladoletnici izrekli ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa bodo zoper njo podali kazensko ovadbo na sodišče.

VLOMA NI DOKONČAL
Policisti so bili obveščeni, da je neznanec ali neznanci poskušal v nedeljo preko dneva ali pa v noči na ponedeljek vlomiti v cvetličarno v Šentjurju. Zaradi dobrih vrat je ostalo le pri poizkusu, kljub temu pa je lastnica oškodovana, saj je storilec poškodoval vrata in okvir. Policisti zbirajo obvestila in bodo poskušali nepridiprave prijeti. O ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo.


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP