Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 6. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 14.  do 20. 6. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 38
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

 

Torek, 14. 6.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
V križišču Ljubljanske ceste in glavne ceste G2-107 v Šentjurju se je pripetila prometna nesreča I. kategorije v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom.

Sreda, 15. 6.

PROMETNA NESREČA I. KAT. S POBEGOM
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da se je v Goričici zgodila prometna nesreča, katere povzročitelj je s kraja odpeljal ne, da bi drugemu udeležencu nudil svoje in podatke vozila. Na podlagi sledov in zbranih obvestil bomo policisti voznika kmalu izsledili.

PIJAN VOZNIK
Patrulja PP Šentjur je ob 9.05 uri v Primožu ustavila voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravil je preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je bil 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,90 promila). Odrejeno mu je bilo pridržanje. Preko dneva se je hladil v prostorih PP Šmarje. Čaka ga srečanje s sodnikom in razveljavitev vozniškega dovoljenja.

VLOM V HIŠO
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da je NN vlomil v hišo oškodovanca, odšel v spalnico, odklenil omaro (ključ v ključavnici) in prebrskal vsebino omare. V omari je našel pištolo, 20 nabojev zanjo ter 50 evrov. Vse je odtujil in odšel neznano kam, policisti pa o storilcu že intenzivno zbirajo obvestila.

PONAREJENA POGODBA O ZAPOSLITVI IN PODPIS
Na PP je prišel oškodovanec in povedal, da je na zaprosilo znanke odšel za poroka pri prevzemu leasinga za vozilo. V podjetju, ki je posredovalo pri prevzemu leasinga, so mu povedali, da ne more biti porok, saj ni v delovnem razmerju za nedoločen čas. Ker je dal v pregled pogodbo o zaposlitvi, je NN pogodbo izkoristil, jo popravil s podatki o zaposlitvi za nedoločen čas in ponaredil podpis na dokumentih za poroštvo. Da je NN to storil je oškodovanec izvedel od lastnika vozila NLB Leasinga, ko so ga obvestili o neplačevanju najemojemalke in nato od sodišča, ki mu je naložilo da dolg upniku poravna (8.000 evrov). Ker se sam ni spravil v takšen položaj in sam ni popravljal pogodbe, je na PP podal prijavo zoper neznano osebo. Policisti bodo »barabina« poskušali čim prej izslediti.

PREHITERI IN PIJAN
Patrulja PP Šentjur je pri delih z laserskim merilnikom hitrosti ugotovila kršitve, prehitro vožnjo voznika. Med postopkom sta policista ugotovila še prisotnost alkohola. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat: 0,52 mg/l alkohola. Preko evidenc je bilo ugotovljeno, da gre za povratnika, ki je večkrat storil hujše prekrške in je izpolnjeval pogoje, da se mu zaseže vozilo in se ga s predlogom pošlje sodniku za prekrške pri OS Šentjur. Vozilo mu je bilo zaseženo, prav tako pa si je zaželel strokovnega pregleda z odvzemom krvi in urina, kar sta mu policista »odredila« zaradi zavrnitve podpisa zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti.

Četrtek, 16. 6.

PREPIR MED SOSEDOMA
Zvečer sta se sprla soseda, zaradi česar sta oba zaprosila za pomoč policije. Policisti so na kraju ugotovili, da sta oba kršila javni red in mir in bo obema zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

TATVINA KOSILNICE
Nepridiprav je v roku zadnjih treh dni oškodovancu v Podlogu pod Bohorjem odtujil vrtno kosilnico staro približno pet let. Tat je s tem lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

Petek, 17. 6.

TATVINA OPAŽNIH PLOŠČ
PP Šentjur je bila obveščena o tatvini opažnih plošč iz gradbišča v Košnici. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil 10 opažnih plošč. Materialna škoda znaša 150 €, policisti pa o kaznivem dejanju že zbirajo obvestila.

PREVRNITEV TRAKTORJA
V poznih popoldanskih urah je prišlo do delovne nesreče v kateri je bil udeležen voznik traktorja znamke URSUS, ki je z obračalnikom obračal krmo na travniku. Zaradi strmega terena je prišlo do prevrnitve traktorja, zaradi česar je s traktorja padel voznik in se telesno poškodoval. O zadevi bo s poročilom obveščeno okrožno državno tožilstvo.

PRELUKNJANE PNEVMATIKE
NN storilec je prišel parkirni na prostor v neposredni bližini prireditvenega prostora kjer se je odvijala javna prireditev »ŠTAJERSKI VAL«, kjer je pristopil do parkiranega vozila in z neznanim ostrim predmetom preluknjal vse štiri pnevmatike. O zadevi bo obveščeno okrožno državno tožilstvo.

Sobota, 18. 6.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Okoli 15.30 ure je prišlo do prometne nesreče v planinskem klancu zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, ki je v nepreglednem ovinku prehitevala pred sabo vozeče tovorno vozilo, v tistem času pa je pravilno nasproti pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja v katerem so bile tri osebe lažje telesno poškodovane. Zoper povzročiteljico bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Ponedeljek, 20. 6.

POZABILA DENARNICO
Na PP je prišla oškodovanka, ki je podala pregon zoper nepridiprava, ki je izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil denarnico, ki jo je odložila za kratek čas na zabojnik v trgovini Hofer. S tem ji je povzročil nepotrebne stroške za izdelavo novih dokumentov.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP