Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 6. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 7. 6.  do 13. 6. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP- 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 45
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

NASILJE MED MLADOSTNIKI
Bliža se konec šolskega leta. Nekateri učenci in dijaki so z mislimi že na počitnicah, drugi pa morejo še reševati šolski uspeh in zamere s sošolci oz. drugimi med šolskim letom. Policisti so v zadnjem času prejeli več obvestil o medvrstniškem nasilju na osnovnih in srednji šoli. V zadnjem primeru je bil žrtev nasilja mladenič, ki ga je za sedaj še neznanec udaril. Policisti o dogajanju intenzivno zbirajo obvestila, saj je tovrstno dogajanje na šolah in tudi drugje nedopustno. Starše naprošajo, da se ob bližajočem zaključku leta o nasilju in obnašanju pogovorijo s svojimi mladostniki. Odveč ne bo tudi opozorilo, da mladostniki po koncu šole prekomerno uživajo alkoholne pijače, kar ima za posledico, da ne obvladujejo svojega početja. Odgovornost za tako početje mladostnikov lahko bremeni tudi starše.

PO JUTRU SE DAN POZNA
Policisti so 8. 6. v dopoldanskem času v okolici Šentjurja opravljali nadzor cestnega prometa. Ustavili so tudi voznika osebnega avtomobila, preizkus z alkotestom pa je pokazal krepko preko dovoljene meje alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil odstranjen s ceste v prostore za pridržanje. Čaka ga še kazen pri sodniku za prekrške. Kdo ve, kaj bi voznik lahko storil še v preostanku dneva.

V LOKALU GA JE UDARIL
Popoldan 8.6.2011 je na policijsko postajo prišla oseba in povedala, da se je s prijateljem zadrževal v lokalu v Šentjurju. Do njega je pristopil prijatelj in ga udaril v obraz. Prijavitelj je zaradi bolečin iskal zdravniško pomoč. Zakaj je moralo proti do nasilja bo ugotavljalo sodišče.

PREPIR MED PARTNERJEMA
Policija je bila v večernih urah istega dne obveščena o sporu v hiši v Šentjurju. Ugotovljeno je bilo, da sta se partnerja po 12 letih razšla. Ob tem se partner ni mogel sprijazniti z vzrokom, zaradi katerega ga je partnerka zapustila. Zelo se je razburil, prevrnil mizo in razbil inventar. Pred prihodom policistov je hišo zapustil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

UKRADEN PORSHE 911 CARERRA
Policisti so istega dne na počivališču Zima kontrolirali tujca, ki je vozil športni avto Porshe Carerra 911. Pri preverjanju lastništva po mednarodnih evidencah so ugotovili, da je vozilo v Italiji zabeleženo kot odtujeno, zato so ga zasegli.

PROMETNA NESREČA
Dne 9. 6. popoldan je v Šentjurju prišlo do prometne nesreče med dvema voznicama osebnih avtomobilov. Vzrok je bil izsiljevanje prednosti. Ena voznica se je pri tem lažje poškodovala. Povzročiteljica se bo za povzročitev prometne nesreče zagovarjala na sodišču.

TATVINA LESA NA BOHORJU
Istega dne so bili policisti obveščeni, da je neznanec je na Bohorju požagal dve drevesi, ju razžagal in odpeljal. Lastnik gozda je z dejanjem oškodovan za okoli 300 evrov. Zoper storilca bo po izsleditvi izpisana kazenska ovadba.

TATVINA KARDANA
Pozno zvečer istega dne sta dva nepridiprava v okolici Šentjurja odtujila kardan s traktorske kosilnice. Lastnik ju je sicer opazil, vendar ni takoj zaznal, da mu je bil odtujen kardan. Neznanca je z vozilom pobral tretji nepridipravav in ju odpeljal. Kdo so storilci, policisti še poizvedujejo.

PRIDRŽANJE MLADENIČ
Policisti so 10. 6. prejelo obvestilo, da pred trgovino v Šentjurju z osebnim avtomobilom divjajo mlajši fantje in pri tem ogrožajo ostale udeležence v prometu. Policisti so na kraju ugotovili, da je objestno vozil mladenič, ki nima vozniškega dovoljenja, bil je pa krepko pod vplivom alkohola. Zaradi hujših prekrškov je bil pridržan do streznitve. Čaka ga še sodišče, ki bo odločilo o globi.

USTRELIL PSA
Dne 11. 6. so v dopoldanskem času policisti v okolici Dramelj zbirali obvestila in ugotavljali, kdo je ustrelil psa. Med zbiranjem obvestil so prišli do podatka, kdo bi lahko psa ustrelil. Po pridobljeni odredbi sodišča so opravili hišno preiskavo in orožje tudi našli. Po ustrezni kriminalistični tehnični obdelavi bodo podali kazensko ovadbo na sodišče.

TATVINA MOTORJA IZ KOSILNICE
Občanka iz okolice Planine je 12. 6. naznanila, da ji je neznanec v roku zadnjega tedna z kosilnice BCS demontiral in odtujil motor. Lastnica je s tem oškodovana za okoli 500 evrov. Policisti o storilcu zbirajo obvestila.

TATVINA PLINSKIH VARILNIKOV
Preko noči na 13 .6. je neznani storilec prišel do nezavarovanega parkirišča v ulici v Šentjurju in od tam odtujil dva plinska varilnika in rezalnik. Neznani nepridiprav je z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 1.500,00 evrov.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP