Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 6. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 24.  do 30. 5. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 37
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

 

ZASEGLI VOZILO
Dne 24. 5. je bil v popoldanskih urah v Šentjurju ustavljen voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi ponavljajočih se prekrškov mu je bil zasežen osebni avto, srečati pa se bo moral še s sodnikom za prekrške.

PN II. KATEGORIJE V VRBNEM
Istega dne se je na glavni cesti v Vrbnem zgodila prometna nesreča. Voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji, je trčila v vozilo pred seboj. Ker so v prometni nesreči nastale telesne poškodbe, zoper voznico sledi obdolžilni predlog na OS Šentjur.

TATVINA VOZILA
NN je preko noči na parkirišču pred stanovanjskimi bloki na Cesto Miloša Zidanška v Šentjurju odtujil osebni avtomobil Volkswagen Passat, limuzino, kovinsko sive barve, letnik 2002, reg. št. CE C6-70E. V vozilu je bilo prometno dovoljenje. Za vozilo je razpisano iskanje.

POŠKODOVANJE KLJUČAVNIC NA RIBIŠKEM DOMU
NN storilec je namerno povzročil škodo na več ključavnicah ribiškega doma v Goričici, vendar ni vstopil v objekt.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti so obravnavali primer nasilja v družini, in sicer je partner (moški) izvajal psihično in fizično nasilje nad partnerko (žensko), zaradi česar se bo moral zaradi kaznivega dejanja zagovarjati na sodišču.


PRIDRŽAN VINJEN VOZNIK ZAČETNIK

Ponoči dne 25. 5. je patrulja v Šentjurju kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je bil očitno pod vplivom alkohola. Zaradi prevelikega odmerka je bil pridržan v prostorih za pridržanje. Po hlajenju ga bo doletela še denarna kazen pri sodniku za prekrške z dodatkom – prenehanja veljavnosti VD. Srečo ima, da še ne velja nova prometna zakonodaja, kjer bo kazen še višja, vozniško dovoljenje pa bi izgubil takoj.

VLOM V POČITNIŠKO HIŠO
Dne 26. 5. so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja v okolice Ponikve, kjer je NN vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico na nitko in litoželezno ploščo za žar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 150 €.

VSI NA KOLO
Policisti so 29. 5. spremljali kolesarsko prireditev »VSI NA KOLO 2011«, ki je bila organizirana v 4 krajih celjske regije s skupnim ciljem pred Citycentrom v Celju. Na žalost je bila udeležba Šentjurčanov slaba, saj se je na kolo podalo zgolj 30 kolesarjev vseh starostnih kategorij, kljub nezahtevni trasi kolesarjenja in kratki razdalji. Vsi kolesarji, vključno z županom Občine Šentjur, so na cilj prikolesarili varno in s tem vsaj malo poskrbeli za svoje zdravje.

POGREŠANA OSEBA
Policisti so bili v popoldanskih urah 29. 5. 2011 obveščeni, da se je že zjutraj od doma odpravila soproga in mati, ki je bila ob odhodu v slabem psihološkem stanju. Ker se svojcem ni oglašala in ker je bila možnost, da si bo kaj storila, so izvedli iskalno akcijo, ki se je razširila še na območje PP Rogaška Slatina in se nato nadaljevala na območju PP Šentjur. Kljub pomoči mobilnega operaterja in pomoči policijskega helikopterja, osebe in njenega vozila niso izsledili. Zaradi vztrajnosti sorodnikov so pogrešano le uspeli izslediti oz. priklicati, ko je povedala približno lokacijo, kjer je bila nato okoli 2.00 ure tudi najdena. Odpeljana je bila v celjsko bolnico.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
POMOČNIK KOMANDIRJA PP