Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 8. 6. 2011


Prometna nesreča

7.6.2011, ob 16.00 uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da se je v Brezovcu pri Rogatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do naletnega trčenja in sicer zaradi prekratke varnostne razdalje. Oba voznika sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Hujše kršitve cestno prometnih predpisov

5.6.2011, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina kontrolirali voznika kolesa, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Pri opravljenem preizkusu je alkotest pokazal vrednost v višini 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja so policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa, prav tako pa mu je bila izrečena globa.

6.6.2011, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika kolesa, kateremu je elektronski alkotest 0.99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi zoper navedenega voznika so policisti odredili pridržanje po Zakonu o varnosti cestnega prometa in mu izrekli globo.

Zaseg vozila

6.6.2011, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Ker je bil 20-letnik pred tem že trikrat pravnomočno kaznovan zaradi storitve hujšega prekrška, so mu policisti zasegli osebni avtomobil. Zoper kršitelja so policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

Najdeno kolo

2.6.2011 je bilo pri avtobusni postaji v Rogaški Slatini najdeno kolo znamke Rog, tip Ranger, modre barve, velikost koles 24 col. Kolo se trenutno nahaja na Policijski postaji Rogaška Slatina, kjer ga lahko morebitni lastnik tudi prevzame.

Tatvina navigacijskih naprav

6.6.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini navigacijskih naprav, znamke Garmin, iz ene izmed trgovin v Rogaški Slatini. Policisti o storilcih zbirajo obvestila, nato pa bodo o tatvini obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

 

                                               Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I