Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 29. 6. 2011


Prometna nesreča s pobegom

23.6.2011, ob 17.40 uri, se je v Rogaški Slatini, na Prvomajski ulici, zgodila prometna nesreča s pobegom. V nesreči sta bila udeležena peška in voznik osebnega avtomobila, temnejše barve. Do nesreče je prišlo, ko je peška hodila po pločniku na Prvomajski ulici, takrat pa je za njo pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila in z desnim ogledalom trčil v roko peške. Voznik je po nesreči odpeljal naprej, ne da bi ustavil in peški nudil pomoč, oziroma svoje podatke. Peška je po nesreči iskala zdravniško pomoč, nato pa o nesreči obvestila tudi policiste, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče. Policisti PP Rogaška Slatina naprošajo morebitne očividce prometne nesreče, da zaradi razjasnitve okoliščin pokličejo na PP Rogaška Slatina, tel. 03 818 54 50 ali 113.

 

Ugrizi psov

V zadnjem tednu so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali dva primera ugriza psa. 25.6.2011 je pes ugriznil moškega, ki je na območju Loga v gozdu nabiral gobe. Moški je iskal zdravniško pomoč v ZP Rogatec, kjer so mu oskrbeli rano, prav tako je o ugrizu obvestil policiste. Policisti so s pomočjo poškodovanega našli lastnika psa ter bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

28.6.2011, v večernem času, je v Rogaški Slatini pes ugriznil kolesarja. Tudi v tem primeru so policisti izsledili lastnika psa in bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

 

Pridržana zaradi vožnje pod vplivom alkohola

20.6.2011, v večernem času, so policisti v Rogatcu kontrolirali kolesarja, kateremu je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa, prav tako so mu policisti izrekli globo zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

28.6.2011 so policisti v Rogaški Slatini ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja so policisti odredili pridržanje, zaradi vožnje pa se bo moral zagovarjati tudi na sodišču, kamor bodo policisti podali obdolžilni predlog.

 

 

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I