Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 22. 6. 2011


Vlom na gradbišče

20.6.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v barako na gradbišču v okolici Rogaške Slatine. Iz barake so neznanci odnesli veš gradbenega orodja v skupni vrednosti cca. 300 EUR. Policisti o storilci še zbirajo obvestila, nato pa bodo o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Ilegalno čez državno mejo

21.6.2011 je policijska patrulja PP Rogaška Slatina pri prestopu državne meje na območju Trličnega kontrolirala 52-letnega državljana Hrvaške. V postopku so policisti ugotovili, da je navedeni državno mejo prestopil nezakonito in sicer izven mejnega prehoda. Izrečena mu je bila globa po Zakonu o tujcih, nato je bil na mejnem prehodu v Dobovcu vrnjen v R Hrvaško.

Pridržana zaradi vožnje pod vplivom alkohola

20.6.2011, v večernem času, so policisti v Rogatcu ustavili in kontrolirali voznika kolesa, ki je pri vožnji kazal znake alkoholiziranosti. Pri preizkusu z alkotestom je bilo ugotovljeno, da ima kolesar 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so voznika pridržali do streznitve po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa, prav tako so mu izrekli tudi globo zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

16.6.2011, v večernem času, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Pri preizkusu je alkotest pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil pridržan so streznitve, prav tako so policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Kršil javni red in mir

19.6.2011 je v Rogatcu prišlo do kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Vinjen kršitelj je doma razbijal in žalil domače. Ob prihodu policistov se ni hotel umiriti, ampak je še naprej žalil in zmerjal domače ter policiste. Ker ni upošteval ukaza policistov, da naj se umiri in preneha s svojim ravnanjem, so mu policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o prekrških. Prav tako so mu policisti izrekli tudi globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

 

                                              Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I