Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 6. 2011


Hujše kršitve cestno prometnih predpisov

8.6.2011, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina pri vožnji skozi Rogaško Slatino opazili voznico osebnega avtomobila, katere vožnja je bila nezanesljiva, saj je vijugala po vozišču. Policisti so jo ustavili v Tekačevem in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pri preizkusu pokazal 1,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako so policisti ugotovili, da voznica ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zoper kršiteljico je bilo odrejeno pridržanje, prav tako bodo policisti zoper njo podali obdolžilni predlog na sodišče.

10.6.2011 so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški ustavili in kontrolirali drž. Slovaške, ki je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola, saj je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Hkrati so policisti ugotovili, da vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Odrejeno mu je bilo pridržanje, nato pa je bil priveden v takojšnji postopek na sodišče.

11.6.2011, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika kolesa z motorjem, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus z elektronskim alkotestom, vendar je le-ta preizkus odklonil. Zaradi odklona preizkusa so mu policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa. Zoper voznika bodo policisti spisali tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Isti večer so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. V postopku so mu policisti odredili preizkus z alkotestom, ki je pri tem pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti odredili pridržanje, prav tako bodo zoper njega spisali obdolžilni predlog na sodišče.

12.6.2011, v jutranjem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega so policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa, zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan tudi obdolžilni predlog na sodišče.

V večernih urah 12.6.2011 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila, kateri je alkotest pri preizkusu pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi navedeni so policisti odredili pridržanje, prav tako bo zoper njo podan obdolžilni predlog na sodišče.

 

Vlomilci na delu

Ponoči 11.6.2011 je neznanec nameraval na silo vstopiti v skladiščni prostor podjetja Steklarska nova. V notranjost je poskušal vstopiti skozi drsna vrata skladiščnega prostora, vendar mu jih ni uspelo odpreti. O storilcu policisti še zbirajo obvestila.

Prav tako je bilo v noči iz 11.6 na 12.6.2011 vlomljeno v lokal Teja v Rogatcu, kjer je neznanec razbil steklo na oknu in vstopil v lokal. Iz lokala je nato odtujil več zavojev cigaret. Z dejanjem je lastnika oškodoval za cca. 150 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, nato pa bodo o zadevi obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

Požar na stanovanjski hiši

12.6.2011, v popoldanskem času, je prišlo do požara na stanovanjski hiši v Logu. Pri požaru je popolnoma zgorela starejša stanovanjska hiša. Policisti o vzroku in okoliščinah požara še zbirajo obvestila.

 

Kršitev javnega reda    

13.6.2011, v večernem času, je gost gostinskega lokala v Rogatcu fizično obračunaval z natakarico, tako da jo je vlekel za lase. Policisti so na kraju kršitelju izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I