Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 1. 6. 2011


Prometna nesreča s smrtnim izidom

26.5.2011, ob 14.50, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je na obvoznici v Negonju prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in motornim kolesom. V prometni nesreči je 32-letni voznik motornega kolesa utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Do nesreče je prišlo, ko je 42-letni voznik osebnega avtomobila s stranske ceste zapeljal na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik motornega kolesa. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in tožilec.

Prometna nesreča z udeležbo treh vozil

26.5.2011, ob 13.40 uri, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči v Rogatcu, v kateri so bila udeležena tri vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje 29-letne voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v zadnji del v pred njo vozeče vozilo. To vozilo je nato odbilo naprej in je trčilo v vozilo pred njim. V nesreči je nastala materialna škoda, povzročiteljici pa so policisti izrekli globo.

Tatvina mobitela

29.5.2011, med 2.00 in 4.00 uro, je bil v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini ukraden mobilni telefon znamke Samsung Galaxys s SIM kartico mobilnega operaterja Mobitel. Neznani storilec je oškodovanko z dejanjem oškodoval za cca. 400 EUR.

Razgrajal v lokalu

29.5.2011, v jutranjih urah, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini vinjen gost razgraja in se kljub opozorilom varnostnikov noče umiriti.  Ob prihodu policistov se 36-letni kršitelj še vedno ni hotel umiriti, zato so policisti zoper njega odredili pridržanje po določilih Zakona o prekrških, ter mu izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Grozil in zmerjal sosede

31.5.2011, ob 21.00, so policisti posredovali v okolici Rogatca, kjer je moški grozil sosedom, da jih bo pobil in jim požgal gospodarsko poslopje. Kršitelj se kljub prisotnosti in opozorilom policistov ni hotel umiriti in prenehati s kršitvijo, zato so policisti zoper njega odredili pridržanje. Zaradi njegovih dejanj so mu policisti izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Delovna nesreča

31.5.2011, ob 14.00 uri, je v Rogaški Slatini prišlo do delovne nesreče, v kateri sta se dva delavca telesno poškodovala in sicer eden huje, drugi pa lažje. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta delavca barvala fasado objekta na višini 8 metrov. Pri tem sta uporabljala premikajoči se oder in lestev. Med delom se je oder podrl in oba delavca sta padla z odra na tla. Poškodovana sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico v Celju. Policisti same okoliščine vzroka delovne nesreče še preiskujejo.

 

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I