Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni praznik v Šmarju kronan z dvema zadetkoma v Dinamovi mreži (foto in video)


smarje dinamoNK Šmarje pri Jelšah in Občina Šmarje pri Jelšah sta včeraj pripravila pravi nogometni praznik. Ob slavnostni otvoritvi garderobnega objekta s tribunami so se čez cel dan vrstile tekme. Člani mlajših selekcij šmarskega kluba so se pomerili z vrstniki s Šentjurja, mladinci so odigrali prijateljsko srečanje z ND Dravinja, da so še vedno v formi so pokazali veterani iz Šmarja, ki so se pomerili z Lisjaki iz Ljubljane. Vrhunec celodnevnega dogajanja pa je bila tekma domače članske selekcije z zagrebškim Dinamom. Šmarski nogometaši so prikazali odlično igro in v mrežo aktualnega hrvaškega prvaka pospravili dve žogi.

Dogajanje v šmarskem športnem parku se je začelo že dopoldne. Župan Jože Čakš je z vodjo občinskega oddelka za družbene dejavnosti in finace Zlatko Pilko ter predsednikom NK Šmarje pri Jelšah Radkom Kvasom slavnostno prerezal trak ob uradni otvoritvi novega garderobnega projekta s tribunami. Skoraj milijon evrov vredna investicija je namenjena tako šmarskemu nogometnemu klubu, v katerem v različnih selekcijah trenira 120 otrok, kot tudi ostalim športnim prireditvam (pred kratkim so v športnem parku pripravili otroške igre brez meja in Igre prostovoljstva). Otvoritev so popestrili člani vseh selekcij šmarskega nogometnega kluba, ki so obiskovalcem pokazali nekaj nogometnih veščin. Nogometni dan se je nadaljeval s tekmami mlajših selekcij. Mlajši in starejši cicibani ter mlajši in starejši dečki so se pomerili z vrstniki iz DNŠ MU Šentjur, popoldne sta se pomerili selekciji mladincev NK Šmarje pri Jelšah in ND Dravinja, pred glavno tekmo dneva pa je veteranska ekipa Šmarja pokazala, da še vedno obvlada okroglo usnje v tekmi z NK Lisjaki Ljubljana. Kaj se je čez dan dogajalo ob novem športnem objektu v Šmarju pri Jelšah, si lahko ogledate v galeriji fotografij na Kozjansko.info.

otvoritev stadiona
Trak ob otvoritvi so prerezali Jože Čakš, Zlatka Pilko in Radko Kvas

Dinamo zmagal, Šmarčani presenetili
Vrhunec dneva pa je zagotovo bila prijateljska tekma z NK Dinamo Zagreb. Aktualni hrvaški prvak je v športni park privabil okrog 700 gledalcev, ki so videli dobro predstavo domače ekipe. Šmarčani so imeli v uvodu priložnost za vodstvo, a je Alen Neskić po lepi akciji zatresel prečko. Dinamovci so nato odločneje krenili proti golu. Dvakrat jim je veselje preprečil odlični vratar David Jesenko, ki pa je bil v 18. minuti po strelu Matea Kovačića brez moči. Hrvaški prvak je bil pričakovano več pri žogi, a tudi Šmarčani so imeli svoje priložnosti. Burim Asllanaj je lepo prodrl po desni strani in s podajo našel Neskića, njegov strel pa je domača obramba izbila z gola. V naslednjem napadu je Jure Zagajšek v kazenskem prostoru nepravilno ustavil napad Dinama, enajstmetrovko pa je uspešno izkoristil Andrej Kramarić. Trener gostov Krunoslav Jurčić je v drugem polčasu na igrišču zamenjal celotno postavo. Na Dinamova vrata se je po hudi poškodbi vrnil Filip Lončarić, ki pa ni uspel ostati nepremagan. V 48. minuti so Šmarčani izvedli dobro akcijo, ki jo je z glavo uspešno zaključil Alen Neskić in s tem poskrbel za veliko veselje 700-glave množice. Dinamo je hitro odgovoril. V 50. minuti je Ante Rukavina zaključil lepo akcijo in povišač vodstvo na 3:1. Šmarčani so udarili še enkrat. Žiga Vraničar je skoraj na polovici igrišča prišel do žoge, krenil v kazenski prostor, rutinirano zaobšel vratarja in žogo poslal v prazno mrežo. Končni izid tekme je po kotu v 77. minuti postavil Tomislav Barbarić. Dinamo je imel še dve lepi priložnosti za zadetek a se je najprej v vratih izkazal Jesenko in nato še njegova zamenjava Jan Žnider. Rezultat 2:4 je velik uspeh za šmarskega četrtoligaša, ki je nastopil skoraj izključno z igralci, ki so bili vzgojeni v domačem klubu.

Šmarje pri Jelšah : Dinamo 2:4 (0:2)
Športni park, Šmarje pri Jelšah, 700 gledalcev

Postava Šmarja: Jesenko – Stipolšek, Mraz, Deučman, Mauher – Jančić, Zagajšek, Debelak, Asllanaj – Vraničar, Neskić, trener Ibrahim Neskić (igrali so še: Lorger, Golež, Zlodej, Bobek, Čakš, Drofenik, Žnider)

Postava Dinama
: Kelava (od 46. Lončarić) – Vrsaljko (od 46. Tomečak), Tonel (od 46. Barbarić), Cufre (od 46. Ademi), Ibanez (od 46. Palić) – Chago (od 46. Leko), Kovačić (od 46.Sammir), Šitum (od 46. Badelj) – Sylvestr (od 46. Alispahić), Kramarić (od 46. Rukavina), Beqiraj (od 46. Krstanović), trener: Krunoslav Jurčić

Strelci
: 1:2 Neskić (48.), 2:3 Vraničar (69.) / 0:1 Kovačić (18.), 0:2 Kramarić (44.), 1:3 Rukavina (50.), 2:4 Barbarić (77.)

Vrhunce tekme si lahko ogledate v videu spodaj. Ne spreglejte naše fotogalerije s tekme med Šmarjem pri Jelšah in Dinamom.

Ob nogometnem prazniku smo zbrali tudi nekaj izjav. V spodnjem posnetku si oglejte, kaj so o tekmi šmarje : Dinamo in novem garderobnem objektu s tribunami povedali Dinamov trener Krunoslav Jurčić, povratnik v modri dres Jerko Leko, šmarski trener Ibrahim Neskić, strelca zadetkov za Šmarje Alen Neskić in Žiga Vraničar, župan Jože Čakš, predsednik NK Šmarje pri Jelšah Radko Kvas in kapetan mladinske selekcije Tini Koprivc.

 

smarje dinamo
Šmarčani so se dobro upirali slovitemu nasprotniku
neskic
Alen Neskić je v 48. minuti dosegel gol, ki si ga bo zapomnil vse življenje
smarje dinamo
Na tribunah in ob stadionu se je zbralo okrog 700 gledalcev
otvoritev
Na uradni otvoritvi objekta so se predstavili člani vseh selekcij, ki delujejo v šmarskem klubu
mladinci
Predstavili so se tudi mladinci, ki so se pomerili z vrstniki iz Slovenskih Konjic
veterani
Veterani so se pomerili z Lisjaki iz Ljubljane

Več fotografij v galerijah na Kozjansko.info:
Fotogalerija z dopoldanskega in popoldanskega dogajanja (klik)

Fotogalerija s tekme NK Šmarje pri Jelšah : NK Dinamo (klik)

v/t: Marko Kovačevič
f: Gregor Krajnc