Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Intervju s Polono Mikolič, ki tekmuje na specialni olimpijadi v Grčiji


Rogačanka Polona Mikolič varovanka varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah, ta čas kot edina iz Obsotelja in Kozjanskega tekmuje na specialni olimpijadi v Grčiji. Skupaj s 24-timi slovenskimi tekmovalci je tja odpotovala 19. junija, vrača pa se 5. julija. S Polono smo se pogovarjali pred njenim odhodom v Grčijo.

DODANO 30.6.: Polona je v Atenah v plavanju na 100m prosto osvojila zlato, na 50 metrov prosto pa bronasto medaljo. Uredništvo Kozjansko.info ji čestita za ta uspeh.

Polona povej nam kakšni so bili tvoji občutki, ko si izvedela, da greš na specialno olimpijado v Grčijo in v kateri disciplino boš tekmovala?

Bila sem zelo presenečena, počasi dojemam, da me kmalu čaka pomembno poslanstvo saj bom zastopala Slovenijo na specialni olimpijadi v Grčiji. Tekmovala bom  v plavanju 500 m prosto, 100 m prosto in štafeti. Sem zelo vznemirjena saj bom prvič potovala z letalom in prvič obiskala Grčijo.

Se spomniš svojega prvega skoka v vodo?

Tega se pa res ne spomnim. Plavati sem začela v družinskem krogu. Ker mi je postajal ta šport vedno bolj všeč sem pri 14 letih začela s treningi plavanja. Najprej v osnovni šoli Glazija v Celju ob pomoči trenerja Braneta Ribiča,  nato pa v centru za varstvo in delo Golovec pod okriljem trenerja Leona Štembergerja ob občasni pomoči Barbare Lokovšek.

Kaj te je pripeljalo do specialne olimpijade?

Doseganje dobrih rezultatov na državnih in regijskih igrah. Dokončna vstopnica, pa je bilo prvo mesto v plavanju 50 m prosto na državnih igrah v Kopru 2010. Specialne olimpijade se nas  bo udeležilo 24 tekmovalcev iz Slovenije.  Med 20. in 25. majem smo bili  na skupnih pripravah v Mariboru, kjer smo se med sabo spoznavali in urili vsak v svoji disciplini.

 

Kdaj odpotuješ v Grčijo?

Odpotujem 19. junija in bom tam do 5. julija. Štiri dni bom imela časa za spoznavanje Grčije in ostalih udeležencev, potem pa se bo začel boj za medalje. Zame je že velik dosežek udeležba na specialni olimpijadi, zato si nisem zadala večje zastavljenih ciljev. Pustila se bom presenetiti, saj mi je važno sodelovati in ne zmagati. Moj slogan, ki je tudi slogan specialno-olimpijskega gibanja pa je »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu

t,f: Polona Bercko