Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. 6.: Dobje: gradili bodo


Večkrat smo že pisali, kako bi Dobjani potrebovali kulturni dom za dejavnosti, ki so jih skozi leta razvijali od pevskega zbora, tamburaške, folklorne in dramske skupine terjajo urejene delovne pogoje. Že pred časom so sklenili, da bi gradili kulturni dom na mestu, kjer je stal kozolec, oziroma staro večnamensko gospodarsko poslopje. Uspelo jim je odkupiti objekt, ki je bil za rušenje in lastnik je z rušenjem že začel. Zemljišče na katerem bo stal kulturni dom je last krajevne skupnosti.
Od novega kulturnega doma si veliko obetajo. Velik del sredstev bo dala občinska kulturna skupnost, nekaj pa pričakujejo od gradbenega podjetja Bežigrad iz Ljubljane. V novem domu bodo našle mesto tudi vse družbenopolitične organizacije v kraju in gasilci, ki so nedavno tega osnovali svoje prostovoljno društvo.

Tako vidimo, da Dobjani nikoli ne mirujejo in najboljši porok za bogato kulturno družabno življenje v novem domu je že doslej opravljeno delo, dobra volja, predvsem pa veliko srčne kulture s katero ne skoparijo. Anica in Franci Salobir sta še dejala, da pripravljajo igro Prežihovega Voranca »Pernjakovi«.

Novi tednik, 3. 6. 1976