Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 5. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 19. 4. do 2. 5. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 10
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 29
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 93
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

 

 

 

 

NAJDEN KLJUČ VOZILA PEUGEOT
Delavci VOC so pri čiščenju in pospravljanju okolice prizorišča Šentjurjevega v obcestnem jarku našli kontaktni ključ za vozilo znamke Peugeot. Lastnik ga lahko po prepoznavi dobi nazaj na PP Šentjur, kjer se ključ hrani (1 leto).

TRČIL V PARKIRAN OA IN POBEGNIL
Policisti so bili dne 21. 4. obveščeni, da je NN voznik v okolici Šentjurja trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku parkiranega vozila nudil svoje podatke. Patrulja PP Šentjur je opravila ogled kraja prometne nesreče in na podlagi sledov ter prič na domu našla pobeglega voznika.

GROZIL BIVŠI ŽENI
Na PP Šentjur se je 22. 4. zglasila gospa iz okolice Kalobja in zoper bivšega moža podala ovadbo zaradi izrečenih besednih groženj na parkirišču trgovine v Šentjurju. Zaradi KD ogrožanja varnosti se bo moral storilec zagovarjati na sodišču.

NADLEGOVAL BIVŠE DEKLE
Oškodovanka je dne 22. 4. 2011 na PP naznanila da jo je v popoldanskem času nadlegoval bivši fant, ki se je z vozilom vozil za njo in jo žalil. Zaradi kršitve javnega reda in vožnje z OA brez vozniškega dovoljenja mu je bil naknadno izdan PLN.

TATVINA ŽLEBOV
V noči na 23. 4. je prišel neznanec na Kalobje, kjer je iz cerkve odtujil 10 m žlebov. Policisti storilca še iščejo.

INTERVENCIJA NA PONIKVI
Istega dne so v večernih urah policisti opravili intervencijo na Ponikvi, kjer si je komaj priseljeni moški odločil, da bo gospodar v hiši, da bo vse komandiral in vsem ukazoval, vse vsiljivce pa bo odgnal od hiše in to na lep način, ali pa s silo. Obiskovalca je tako preganjal z nožem, zaradi česar so policisti prišli na kraj dogodka, „junak” pa je pobegnil. Čaka ga zagovor na sodišču zaradi KD ogrožanja varnosti. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

POŠKODOVAL GA JE NEZNANEC
Po preveč izpitih kozarcih pride do zmote in nič hudega sluteč gost v gostilni jih lahko dobi po glavi. Prav to se je pripetilo oškodovancu, ki je bil tepen v gostinskem lokalu v okolici Šentjurja zato, ker je miril dva razgreta gosta. Ker je bil oškodovanec lahko telesno poškodovan, se bo osumljenec zagovarjal na sodišču.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE
Kljub praznikom, so policisti opravljali svoje delo tudi ponoči in pri tem naleteli na voznika, ki je ob polnoči menil, da ne potrebuje luči. Ker je alkotest pokazal 4-krat prekoračeno dovoljeno stopnjo alkohola, mu je bilo nudeno spanje v prostorih za pridržanje. Zagovarjal se bo tudi pri sodniku, ki mu bo odvzel tudi VD.

POSKUS TATVINE VOZILA PASSAT
Preko noči je nepridiprav poskušal vlomiti oz. odtujiti VW Passat parkiranega pred stanovanjsko hišo v okolici Planine pri Sevnici. Očitno je bil pregnan, saj je zgolj poškodoval ključavnico in šipo na vratih, ni pa mu uspelo odtujiti vozila. Policija še zbira obvestila za storilcem.

MOTORIST PADEL IN SE HUDO TELESNO POŠKODOVAL
Dne 24. 4. je okoli 18.00 ure 23-letni motorist peljal po Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju. Med približevanjem železniškemu prehodu je ob zaviranju izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je padel in se hudo telesno poškodoval. Zlomil si je koželjnico in ledveno vretence. Izdan mu bo plačilni nalog, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Ob tem pozivamo vse motoriste: NE PRECENJUJTE SVOJIH ZMOŽNOSTI.


PROMETNA NESREČA S HUDO TELESNO POŠKODBO

V zgodnjem popoldanskem času dne 25. 4. je v okolici Dobja prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena otrok – pešec in voznica osebnega avtomobila. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je 6-letni otrok v nepreglednem ovinku pritekel na cestišče v času, ko se je približevala voznica osebnega avtomobila. Voznica je sicer zavirala, vendar je kljub temu trčila v otroka. Otrok je pri nesreči utrpel hude poškodbe leve noge. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba na sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

PRIDRŽANJE VOZNIKA OSEBNEGA AVTOMOBILA
V poznih nočnih urah je patrulja PP Šentjur med opravljanjem rednega dela nadzora cestnega prometa v okolici Šentjurja opravila postopek z voznikom osebnega vozila zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal nad 1,00 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog.

NEDOVOLJEN VSTOP V HIŠO
Nepridiprav je v tednu pred veliko nočjo vlomil v starejšo stanovanjsko hišo v okolici Ponikve. Kaj je pričakoval da bo našel, ni znano, saj ni ničesar odnesel.

TAT S CERKVE UKRADEL BAKRENE ŽLEBOVE
V noči s srede na četrtek je tat odtujil cca 14 metrov bakrenih odtočnih cevi in to kar s cerkve. Očitno ni ravno pobožen. Po izsleditvi se bo lahko zagovarjal pri sodniku .

Z MASERRATIJEM PODRL AVTOBUSNO POSTAJO
Dne 27. 4. je okoli 16.00 ure zaenkrat še neznani voznik maserratija trčil v avtobusno postajo v Vezovju in jo podrl, zatem pa odpeljal ne da bi obvestil policijo oz. oškodovanca. Policisti že zbirajo obvestila za izsleditev voznika, ki bo ustrezno nagrajen s plačilnim nalogom.

POŽAR NA OSTREŠJU HIŠE
Policisti so bili 1. 5. v jutranjih urah obveščeni, da je zagorelo ostrešje hiše v Hrastju. Na kraj so bili poslani gasilci, ki so požar pogasili. Na srečo je ženska, ki živi v hiši, pravočasno slišala in opazila požar ter o tem obvestila sina, ta pa policijo in gasilce. Na kraju je bilo 24 gasilcev lokalnih gasilskih društev s 4 vozili. Pri pregledu ostrešja je bilo ugotovljeno, da je požar povzročila napaka na električnem omrežju na podstrešju. Škode je za okoli 2500 evrov. Podano bo poročilo na ODT.


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
POMOČNIK KOMANDIRJA PP