Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 5. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 17.  do 23. 5. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 28
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 49
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 6

 

 

 

TATVINA KOVINSKIH PROFILOV
V zadnjem tednu so neznanci prišli do nezavarovanega skladišča lesa, kjer so z betonskih nosilcev odtujili 30 dvometrskih kovinskih profilov – železniških tirov. S tem so lastnika oškodovali za okoli 1000 evrov, policisti pa že zbirajo obvestila v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem.

OGROŽAL PARTNERKO
Policija je bila dne 18. 5. obveščena s strani občana, da doma razgraja svak. Po preveritvi na kraju je bilo ugotovljeno, da ima občan iz okolice Šentjurja težave z živci, ta dan pa je spil še veliko alkohola in potem pričel doma razgrajati in »noreti« ter razbijati inventar. Pri tem je tudi grozil, da bo vse pobil. Izrečena mu je bila prepoved približevanja, s strani zdravnika je bil pregledan in napoten še v bolnišnico Vojnik na pregled. Sodnik je policijsko prepoved približevanja potrdil in jo še podaljšal, prav tako bo zoper njega podana še kazenska ovadba.

NAJDBA KOLESA V TRAVI
Dne 19. 5. so bili policisti obveščeni, da se v travi ob cesti na relaciji Cesta Valentina Orožna-Podgrad nahaja žensko kolo. Kolo se nahaja na PP Šentjur in je znamke Olpran, tip Magic, rdeče barve, štev. okvirja CCG01007407, zaradi česar se naj lastnik kolesa zglasi na PP Šentjur, kjer bo prevzel kolo.

TATVINA BAKRENIH ŽLEBOV
Policisti so bili dne 20. 5. obveščeni, da je v zadnjih dveh dneh neznani storilec iz kapelice na Dolgi Gori odtujil bakren žleb in odtočne cevi. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 200 evrov. Policisti bodo nepridiprava poskušali izslediti in ga z ovadbo pospremiti na sodišče.

PRIJETJE VLOMILCA
V jutranjih urah dne 21. 5. sta policista PP Šentjur v Žegru zalotila vlomilca. Ko ju je opazil, je pričel bežati, vendar sta ga ujela in privedla na PP Šentjur. Zoper osumljenca, ki je že »stari znanec policije«, bo na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

UDAR STRELE
V popoldanskem času dne 21. 5. je nad Šentjurjem zelo grmelo, strela pa ni prizanesla stanovanjski hiši v centru Šentjurja. Na pomoč so prihiteli gasilci iz PGD Šentjur, ki so požar pogasili.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
POMOČNIK KOMANDIRJA PP