Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 18. 5. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šentjur zaznali v času od 10.  do 16. 5. 2011:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 48
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

PN II. Kategorije pri AP Šentjur
Dne 10. 5. se je v popoldanskih urah na križišču Drofenikove in G2 pripetila PN. Ko je voznica, ki je vozila po prednostni cesti, opazila vozilo na stranski cesti, se je ustrašila, ker je menila, da bo omenjeno vozilo trčilo v njeno vozilo. Zaradi tega je zavila levo in trčila v tretje – nasproti vozeče vozilo.

TATVINA 11.200 EVROV IZ NEZAKLENJENE HIŠE
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da je občan delal na polju. Med tem je imel hišo odklenjeno, doma pa ni bilo nikogar. V času med 11.00 in 13.20 uro je NN, ki je najverjetneje poznal razmere pri oškodovancu, nemoteno vstopil v hišo in iz omare odnesel 11.200 evrov gotovine. Policisti smo zbrali prva obvestila, o zadevi pa bo po končani preiskavi obveščeno državno tožilstvo.

NAJDEN KONTAKTNI KLJUČ OD VOZILA
Občan je dne 12. 5. na PP prinesel kontaktni ključ za OA VW, ki ga je našel v krožišču na Proseniškem. Najden predmet se hrani na PP, zato se naj oseba, ki je izgubila ključ, oglasi na PP Šentjur.

TATVINA NAFTE
PP je bila dne 12. 5. obveščena o tatvini goriva v okolici Planine, in sicer so policisti ugotovili, da je NN v času med 5. in 11. 5. iz tovornega vozila in delovnega stroja odtujil 130 litrov nafte. Z dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. O kaznivem dejanju bo napisano poročilo na ODT.

PN z udeležbo 3 vozil
Dne 13. 5. se je v jutranjih urah v bližini srednje šole v Šentjurju pripetila prometna nesreča z udeležbo treh vozil. V prometni nesreči sta bila dva udeleženca poškodovana in sta sama iskala zdravniško pomoč. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

TATVINA CIPRES
V času dveh dni je prišel neznanec do novogradnje, kjer je lastnik pred tem posadil ciprese. Neznanec mu je odtujil 50 cipres. Ni še znano, če jih je odnesel domov, ali prodal naprej. Policisti o storilcu še zbirajo podatke.

TATVINA ŽLEBOV NA DVEH CERKVAH
V noči na 12. 5. je neznanec odtujil bakrene žlebove na cerkvah v kraju Slivnica pri Celju in v Gorici pri Slivnici. Z dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 500 €.

USLUŽBENEC UDARIL PREDPOSTAVLJENEGA DELAVCA
V popoldanskem času dne 13. 5. 2011 je v enem izmed podjetij v Šentjurju prekipelo uslužbencu, kateremu je delovodja po njegovem mnenju naložil preveč dela. Zaradi tega ga je udaril. Zaradi kršitve JRM je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

PIJAN NA ŠTIRIKOLESNIKU
Patrulja je v večernih urah 14. 5. 2011 ustavila voznika štirikolesnika. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal nad 0,50 mg/l alkohola, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog v višini 570 evrov in 9 kazenskih točk.

Po 1. juliju bo kazen z uveljavitvijo novega zakona: 900 evrov in 16 kazenskih točk.

UKRADLA CIGARETE
Dne 15. 5. sta bila v zgodnjih dopoldanskih urah v okolici Dramelj ustavljena državljana Romunije, ki sta v vozilu prevažala večjo količino cigaret. Po postopku je bilo ugotovljeno, da sta ponoči vlomila v bencinsko črpalko v Murski Soboti, zato sta bila v nadaljnji postopek predana policistom iz MS.

TATVINA VRTNE KOSILNICE
Policisti so opravili ogled kraja tatvine vrtne kosilnice, ki je bila storjena v okolici Šentjurja. Neznanec je z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 200 €.

VANDALI NA POHODU
V Šentjurju so bili vandali spet na pohodu. Tokrat so, kot že večkrat, popisali fasado vrtca, popisali so simbol vrtca in poškodovali kljuko. Materialna škoda znaša okoli 200 €. Policisti bodo zoper storilce podali kazensko ovadbo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
POMOČNIK KOMANDIRJA PP